TKO BI REKAO

Pobjeda nad Chelseajem ostavila trag; nakon smjene trenera, kreće kupovina Hrvata, ali i nosi milijune eura Modrima?!

10.09.2022 u 13:43

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama pobjedom 1:0 nad Chelseajem u prvom kolu E skupine Lige prvaka kreirali su pravu senzaciju, ali i u blagajnu donijeli još 2,8 milijuna eura. No, nisu to jedine posljedice uspjeha Čačićeve momčadi

Naime, jutro nakon debakla u Zagrebu, Thomas Tuchel u Londonu je dobio obavijest o otkazu.

Na njegovo mjesto ustoličen je Graham Potter, donedavni trener Brightona, koji će imati težak posao, podići momčad i loviti zaostatak u engleskom prvenstvu, ali i u skupini Lige prvaka, jer trenutno su Plavci na dnu skupine.

No, Potteru bi od zimskog prijelaznog roka ipak trebalo biti 'mrvicu' lakše, jer kako prenose njemački mediji, londonski je klub zacrtao dovođenje Joška Gvardiola, bivšeg Dinamovog igrača, koji je s prvim danima rujna produžio ugovor s RB Leipzigom.

Zanimljivo, par dana prije puno se pisalo kako je Chelsea već odlučio investirati u hrvatskog braniča, ali očito je negdje putem posao 'zapeo'. I zato se ponavljanje ove priče, a uz spoznaju da je Fofana očajno reagirao kod Oršićevog gola, čini posve logičnim.

Kako Nijemci navode, sada bi se transfer popeo na okruglih 100 milijuna eura, što bi dodatno omekšalo ljude u Leipzigu. Ali i razveselilo Dinamove blagajnike.

Podsjetimo, Dinamo je u ljetu 2021. godine, prilikom prodaje Gvardiola u Leipzig u ugovor ugradio klauzulu prema kojoj će njemu pripasti još 20 posto od njihove zarade.

Drugim riječima, ako Chelsea plati Leipzigu 100 milijuna eura za Gvardiola, Nijemci će zaraditi 81.2. Jer Dinamu su iz Leipziga platili 18,8 milijuna eura.

Dakle, hrvatskom prvaku pripalo bi još 16.2 milijuna eura. Eto, isplatilo se namučiti se i pobijediti Chelsea.

  • +43
Dinamo - Chelsea, 1. kolo Lige prvaka, 2022/23. Izvor: EPA / Autor: ANTONIO BAT