NBA LIGA

Pobjeda Celticsa, West slomio ručni zglob

25.11.2010 u 10:40

Bionic
Reading

Vodeća momčad Istočne konferencije NBA lige Boston Celtic uspješno je odradila dvoboj protiv New Jersey Nets upisavši pobjedu 89:83, no slavlje domaćina pokvarila je teška ozljeda braniča Delontea Westa koji je slomio zglob na desnoj ruci.

'Nažalost, West je slomio ručni zglob i sada ga očekuje duža pauza. Još nije sigurno koliko će morati pauzirati, no sasvim sigurno neće tako brzo na parket,' kazao je Bostonov trener Doc Rivers. Bila je to prva Westova utakmica nakon što je odradio deset utakmica suspenzije koju je zaradio jer mu je policija u automobilu našla dva pištolja, sačmaricu i nož.

Što se tiče same utakmice Netsi su odlično odigrali prvo poluvrijeme, no u nastavku utakmice su pali i Boston je uspio preokrenuti rezultat. Najbolji igrači u domaćim redovima bili su Shaquille O'Neill sa 25 koševa i 11 skokova, Paul Pierce sa 18, te Ray Allen sa 15 koševa. Kod gostiju najbolji su bili Devin Harris sa 20 i Anthony Morrow sa 18 koševa.

Najzanimljiviju utakmicu večeri odigrali su Phoenix i Chicago, a Bullsi su nakon dva produžetka upisali gostujuću pobjedu 123:115. Bullse je do pobjede vukao Derrick Rose koji je ubacio 35 koševa uz 12 skokova, a odličan je bio i Luol Deng sa 26 koševa i 10 skokova.

Bila je to utakmica u kojoj su skoro cijelo vrijeme vodili Sunsi, u jednom trenutku su imali i čak 23 koša viška. No Chicago se nije predavao, već je strpljivo smanjivao zaostatak i na koncu okrenuo rezultat. Zanimljivo, prvo vodstvo u utakmici Bullsi su imali tek u prvom produžetku kod rezultata 103:101.

'Cijelu utakmicu smo lovili minus što nas je dobro potrošilo, no ipak smo stigli do pobjede. Hvala dečkima što su me 'hranili' loptama i vjerovali u moj šut,' kazao je Rose. U suparničkim redovima najbolji su bili Grant Hill (27) i Hakim Warrick (23).