HRVATSKA - MAKEDONIJA

Po drugi trijumf i dva boda za drugu fazu

09.09.2009 u 08:20

Bionic
Reading

Hrvatsku košarkašku reprezentaciju u trećem kolu skupine A na Europskom prvenstvu u Poljskoj očekuje Makedonija (16.30). Obje nacionalne vrste dosad su upisale po jednu pobjedu i jedan poraz

U utorak su Grci grubo prizemljili Repešine izabranike, ali su hrvatski igrači zahvaljujući pobjedi Makedonije nad Izraelom izborili drugi krug. Da bi u narednu fazu hrvatski košarkaški ušli sa šansama za medalju, danas se mora dogoditi nova pobjeda. Grci će iz naše skupine prenijeti četiri boda, a pobjednik utakmice Hrvatske i Makedonije dva.

'Treba izvući pouke o tome kako ne smijemo i kako trebamo igrati. I treba pobijediti Makedoniju, a ovo što prije zaboraviti, ali s naučenom lekcijom', izjavio je hrvatski centar Mario Kasun, dok je izbornik Jasmin Repeša dodao:

'Jako se dobro poznajemo. Nema tu previše nepoznanica. No minimum onoga što moramo odnijeti u drugi krug su dva boda.'

Optimizma ne nedostaje ni u Makedoniji, kojoj su 'krila' još više porasla nakon što je svladan Izrael.

'Nema dvojbe da ćemo dati sve od sebe, pa što bude. Hrvatska je puno kvalitetnija od nas, ima puno više igrača na svim pozicijama. Međutim, to ne znači da ćemo se predati, odigrat ćemo hrabru, dobru utakmicu, pa ako bude šanse pokušat ćemo je iskoristiti', rekao je za Sportske Novosti Todor Gečevski koji je pet godina igrao u Zadru.