NOVA PRESUDA

Pistoriusu šest godina zatvora za ubojstvo djevojke

06.07.2016 u 10:43

Bionic
Reading

Oscar Pistorius dobio je šest godina zatvora na izricanju drugostupanjske presude za ubojstvo svoje djevojke Reeve Steenkamp koje se dogodilo prije tri godine...

Podsjetimo, 29-godišnji Pistorius je ubio Reevu Steenkamp pucajući kroz zatvorena vrata na Valentinovo 2013, a atletičar se branio govoreći da je mislio kako je riječ o provalniku.

Nakon dugog suđenja višestruki paraolimpijski pobjednik je 21. listopada 2014. godine dobio kaznu od pet godina zatvora iako je tužiteljstvo tražilo minimalno desetogodišnju kaznu. No, nakon deset mjeseci provedenih u zatvoru od 21. kolovoza prošle godine izborili su njegovi odvjetnici boravak u kućnom pritvoru i rad za opće dobro. Uslijedila je žalba, a u drugostupanjskom postupku potkraj prošle godine ubojstvo iz nehata preinačeno je u ubojstvo, a na koliko dugo vremena će provesti u zatvoru saznao je ove srijede.

Iako se vjerovalo da bi mogao dobiti 15 godina zatvora, Pistorius je od sutkinje Masipe dobio šest godina zatvora koja je uzela u obzir olakšavajuće okolnosti kao što su njegova invalidnost i psihički problemi proizašli iz ovog slučaja.

Oscar je u trkačkoj karijeri osvojio šest zlatnih paraolimpijskih medija, a nakon ubojstva Reeve više se ne natječe...