NHL DOIGRAVANJE

'Pingvini' u doigravanju startali 'petardom'

02.05.2013 u 09:23

Bionic
Reading

Hokejaši Pittsburgha furiozno su krenuli u doigravanje NHL lige. U prvoj utakmici prvoga kruga na svome su ledu pomeli New York Islanderse s 5:0

Beau Bennett i Pascal Dupuis su zabili za Penguinse u prvoj trećini, a već u prve dvije minute druge dionice priča je praktički zaključena s nova dva paka u mreži Islandersa. Strijelci su bili Kris Letang, te još jednom Dupuis. Posljednji je pogodak za domaće postigao Tanner Glass. Marc-Andre Fleury obranio je svih 26 udaraca gostiju, što mu je šesti 'shutout' u karijeri u doigravanju, a vrijedi istaknuti i po dvije asistencije Jevgenija Malkina, Jaromea Iginle i Jussija Jokinena. Pittsburgh je, dodajmo, i u doigravanje ušao bez ozlijeđene zvijezde Sidneyja Crosbyja koji se oporavlja od frakture čeljusti.

Boston je s 4:1 bio bolji od Toronta u prvoj međusobnoj utakmici ovih momčadi u doigravanju još od 1974. godine. Maple Leafsi, kojih u postsezoni nije bilo od 2004., poveli su u TD Gardenu već u drugoj minuti golom Jamesa van Riemsdyka, no već do kraja prve trećine Bruinsi su preokrenuli pogocima Wadea Reddena i Nathana Hortona. U drugoj su dionici završili posao golovima Davida Krejčija i Johnnyja Boychuka. Zanimljivo je da je Boston prvi put u posljednjih deset utakmica postigao više od tri pogotka.

San Jose je napravio 'break' pobijedivši u gostima kod Vancouvera s 3:1. Canucksi su poveli u 13. minuti druge trećine preko Kevina Biekse, ali nisu uspjeli sačuvati prednost. Četiri minute kasnije je izjednačio Logan Couture, da bi u zadnjoj dionici slavlje Sharksima osigurali Dan Boyle i Patrick Marleau.

NHL doigravanje, prvi krug:

Istočna konferencija:

Boston - Toronto 4:1

Boston vodi u seriji s 1-0

Pittsburgh - New York Islanders 5:0
Pittsburgh vodi u seriji s 1-0

Zapadna konferencija:

Vancouver - San Jose 1:3

San Jose vodi u seriji s 1-0