uoči 50. rođendana

Pep Guardiola otvoreno progovorio o svojim planovima, ali i naglom odlasku u mirovinu koju je već nekoliko puta spomenuo

04.01.2021 u 15:20

Bionic
Reading

Karizmatični španjolski trener Pep Guardiola već godinama kotirao kao jedan od najboljih na svijetu, ali i najbolje plaćenih nogometnih stratega. Uoči svog 50. rođendana dotakao se čak i odlaska u mirovinu…

Pep Guardiola, trener Manchester Cityja koji je trenutačno osmom mjestu Premierlige što je debelo ispod očekivanog, proslavit će 18. siječnja 50. rođendan. Kada su ga novinari ponovno pitali razmišlja li zaista o odlasku u mirovinu, što je nekoliko puta spomenuo, iskreno je rekao:

'Prije sam mislio kako ću uskoro otići u mirovinu, a kako sada razmišljam mislim da neću tako brzo u mirovinu. Već mi je pedeset, a to su lijepe godine', kazao je Guardiola koji, nakon uspješne igračke karijere, već ima lijepi trenerski staž iza sebe. Prvo je vodio četiri sezone 'svoju' Barcelonu (2008– 2012), zatim je proveo tri sezone u Bayernu (2013– 2016) da bi nakon toga preuzeo Manchester City s kojim ga ugovor veže do ljeta 2023. godine.

Prema novom ugovoru Pep ima godišnju plaću od čak 23 milijuna eura (420 tisuća eura tjedno) po čemu je najbolje plaćeni trener na svijetu. Stoga je logično zašto je u kontekstu spomenuo mirovinu jer očito želi više vremena provoditi s obitelji.

Na pitanje je li danas bolji trener nego što je bio prije nekoliko godina kaže:

'Naravno da sam sada bolji trener. Iskustvo vam itekako pomaže, posebno zbog načina na koji doživljavam svoj posao tj. poziv', rekao je Guardiola kojeg čeka jako težak raspored. U prvenstvu moraju odraditi dvije zaostale utakmice i nemaju pravo na 'kiks', a u veljači i ožujku Manchester City u osmini finala Lige prvaka igra protiv Borussije iz Moenchengladbacha. U slučaju da ispadnu Guardiola će se naći u teškoj situaciji, a i sam je toga svjestan.