BRAZILAC TVRDI

Pele: Nismo najbolji ni ja ni Maradona već Di Stefano

17.09.2009 u 15:47

Bionic
Reading

Kad se govori o najboljem nogometašu svih vremena, svijet je podijeljen između Pelea i Maradone, no Brazilac tvrdi da ta titula pripada velikom Alfredu di Stefanu

U jednom od svojih mnogobrojnih intervjua Brazilac Pele otkrio je neke detalje koji dosad nisu bili toliko poznati javnosti. Tako je Pele priznao da je odbio madridski Real 1959. godine.

'Nisam htio otići u Europu jer mi je bilo super u Santosu. Dobivao sam puno ponuda, a mogao sam s Didijem otići u Real Madrid, no nisam želio', kazao je Pele u razgovoru za Sport.

Već godinama je Pele u sukobu s Maradonom za kojeg tvrdi da je bio lošiji igrač za njega, no proslavljeni Brazilac je otkrio ime igrača koji je, po njegovu mišljenju, bolji od obojice.

'Ljudi se često prepiru tko je najbolji nogometaš svih vremena – Maradona ili ja. No, za mene je to Alfredo di Stefano. Maradona je bio vanserijski igrač, no desna noga mu je bila neupotrebljiva, a k tome nije postizao golove glavom. Ispalo je da je jedni bitan pogodak glavom zapravo postigao rukom', završio je Pele.