masters 1000 pariz

Mate Pavić i Nikola Mektić doživjeli su novi šokantni poraz; što se to događa s najboljim svjetskim teniskim parom?

04.11.2021 u 13:26

Bionic
Reading

Prvi par svijeta, olimpijski pobjednici iz Tokija, hrvatski tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić okončali su svoj nastup na ATP turniru iz serije Masters 1000 u Parizu već nakon svog prvog nastupa, uspješniji su u susretu 2. kola bili Belgijanci Sander Gille i Jeroen Vliegen 6-3, 7-6 (6)

U prvom setu naš par Nikola Mektić i Mate Pavić izgubio je servis kod rezultata 3-4 što je bilo dovoljno Belgijancima da tu dionicu riješe u svoju korist.

Drugi set počeo je puno bolje za Mektića i Pavića koji su poveli 3-0, no odmah zatim Pavić je s nekoliko dvostrukih pogrešaka još jednom pokleknuo na svom početnom udarcu pa su Belgijanci stigli do 3-3.

O pobjedniku drugog seta tako je odlučivao 'tie-break' u kojem se ključnim pokazao promašaj Mektića na voleju kod rezultata 6-6. Belgijski je par zatim uspješno servisom okončao posao.

Gille je tako drugi tjedan zaredom svladao Mektića i Pavića, prošloga tjedna je u četvrtfinalu Beča slavio s Nijemcem Dominikom Koepferom.

Nakon sjajnom prvog dijela sezone i osvojenih devet turnira zaključno s olimpijskim u Tokiju, nastavila se kriza Mektića i Pavića koji su izgubili pet od osam posljednjih mečeva.