TAKO JE KAD SE GUBI

Pašalićev suigrač 'prozvao' jednog Hrvata, a nije Kovačić; dok je turski izbornik zavapio: Bolno je...

29.03.2023 u 08:05

Bionic
Reading

Nakon pobjede kod Armenije, Turska je u drugom kolu kvalifikacija za odlazak na Euro 2024 doživjela domaći poraz od Hrvatske. Izabranici Zlatka Dalića u Bursi su slavili 2:0. S time da je pitanje kako bi se utakmica rasplela, da Dominik Livaković nije sjajno intervenirao u dva navrata u prvih 15-tak minuta

Za razliku od Zlatka Dalića, koji je 'blistao od sreće', Nijemac na klupi Turske Stefan Kuntz nije imao razloga za veselje.

Priznao je to i sâm, jer Hrvatska je - kada je u pravom izdanju - još uvijek nedostižna Turskoj.

'Nisam zadovoljan ovim rezultatom. Sami sebe možemo kriviti za puno propuštenih prilika koje smo stvorili, jer naš prvi dodir nije bio dovoljno dobar. To je bila razlika između pvih momčadi. Danas smo to primili na znanje. Bolno je, ali izaći ćemo iz toga bolji i jači, jer smo nešto naučili', rekao je turski izbornik, te nastavio.

'Još uvijek smo na zajedničkom putu i zato sam odlučio dati nekolicini mladih igrača priliku da se isprobaju na ovoj razini. Na taj će način igrači moći osjetiti što im još nedostaje. To iskustvo ne možete steći na treninzima, stječete ga samo kada igrate protiv ovako vrhunske momčadi'.

Kratak, ali dovoljno jasan, ili možda čak bolje reći - ironičan - bio je Merih Demiral, branič koji igra u Atalanti, odnosno suigrač je našem Mariju Pašaliću.

'Dobro smo krenuli u utakmicu, ali imali smo protiv sebe dobrog suparnika. A posebno čestitam njihovom vrataru'.

Dodali bi mi - i ima mu na čemu čestitati.

  • +104
Kvalifikacije za Euro 2024: Turska - Hrvatska, 28.3.2023. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec