VRATIO SE OSMIJEH

[FOTO] Mateo Kovačić oduševio je svojom igrom, ali i izjavom o Luki Modriću...

28.03.2023 u 23:14

Bionic
Reading

U dvoboju 2. kola D skupine kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine, hrvatska nogometna reprezentacija je u Bursi pred 44.000 gledatelja pobijedila Tursku sa 2:0, a oba gola zabio je Mateo Kovačić.

Nakon šoka na Poljudu i remija protiv Walesa, hrvatska nogometa reprezentacija se u grotlu novog, rasprodanog stadiona u Bursi vratila na pojedničku stazu, slavivši sa 2:0. Oba gola zabio je Marcelo Kovačić (20, 45+4).

S time da moramo spomenuti još jednog 'heroja', odnosno Dominika Livakovića koji je u uvodnih 15-tak minuta s dvije sjajne intervencije spriječio vodstvo Turske.

'Igrali smo dobru utakmicu pod kontrolom, imali smo par izgubljenih lopti koje ne smijemo dozvoliti. Livi nas je vadio u dvije-tri situacije. Nisu nam mogli ništa osim iz naših grešaka u prvih 15-tak minuta, kojih je danas bilo previše. Ali možemo biti zadovoljni'.

Požalio se Kovačić nakon Walesa da ga nije htjela sreća, jer promašio je dvije prilike. Ovog utorka nije.

'Imao sam u prošloj utakmici nekoliko prilika, ali nije me išlo. Danas su ušle.

Je li ovo vaša najbolja predstava u dresu reprezentacije?

'Ne znam, ali čim zabijem krenu te priče. Međutim, mi smo kolektivno odigrali jako dobro.

Spremni ste preuzeti Modrićevu ulogu?

'Ima još Luka za igrati, siguran sam. Izgleda kao mladić. Ima on jedan Euro još za odigrati, a vjerujem i jedno svjetsko. Idemo pozitivni u Ligu nacija. Zašto ne pokušati osvojiti zlato tamo?'

  • +104
Kvalifikacije za Euro 2024: Turska - Hrvatska, 28.3.2023. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec