KNJAZ KOD VATRENIH

Pašalić priznao što je pomislio kada je čuo 'kaj', a Pjaca se 'požalio' na suprugu

21.05.2024 u 09:25

Bionic
Reading

U najnovijem izdanju emisije Knjaz kod Vatrenih gostovala su dva ofenzivca Rijeke, Marko Pjaca i Marco Pašalić

Marco Pašalić i Marko Pjaca gostovali su u posljednjoj epizodi serijala 'Knjaz kod Vatrenih' koja se posljednjih tjedana emitirala na HRT-u uoči Europskog prvenstva.

'Prezime je iz Hercegovine, tata je kao dijete došao u Zagreb i ostao tu. Dolje nemamo više nikoga. Odrastao sam na Borovju, dvije starije sestre pazile su na mene. Osnovnu sam prošao s 5.0. Upisao sam jezičnu školu, ali kako sam počeo trenirati sa seniorima prebacio sam se u sportsku gimnaziju. Engleski i talijanski su mi bili izbor', svoje odrastanje opisao je Pjaca, a Pašalić je rekao:

'Rođen u Karlsruheu, roditelji su iz Vinkovaca. Bio sam u Njemačkoj do 22. godine, odradio sam školu, bauštelu, imam prijatelje tamo. Prošlo ljeto sam došao u Rijeku i to mi je bila najbolja odluka'.

Pašalić je Robertu Knjazu otkrio što je često sanjao u djetinjstvu.

'Zlatan Ibrahimović mi je bio uzor, dosta sam ga sanjao kao dijete. Nije mi bilo jasno otkud on tu, ali stajao je, djeca su bila oko njega, prišao mi je i pričali smo. Onda bi san prošao'.

Rekao je da voli jesti pomfrit i šniclu, s umakom od gljiva, a ne voli jesti grah.

'Toliko sam ga pojeo u životu da mi se zgadio. Mama nije znala što napraviti pa bi skuhala grah. Bilo bi ga za tri, četiri dana', ispričao je Pašalić.

Ponovno je govorio i o radu na baušteli.

'Počeo sam 2017. godine. Tata me upisao na fakultet nakon srednje škole, ali nisam ga htio završiti zbog nogometa. Rekao mi je da moram na bauštelu ako neću u školu. Svako bismo se jutro u 8 sati našli brat, ja i dvojica radnika.

Najgore mi je bilo voziti šutu, a vani 35 stupnjeva. Nakon šest-sedam mjeseci počeo sam krečiti. Na kraju se radi o tome da imamo kruha u kući. Kada nisam radio kako treba, dobio sam po nosu. Nikad nisam raskrstio s bauštelom. Da sam sada u Njemačkoj i da bratu treba pomoć, pomogao bih mu', rekao je Pašalić.

Na upit Knjaza kako se snalazi s hrvatskim jezikom otkrio je kako mu je riječ 'kaj' bila totalna nepoznanica.

'Naš šef (op.a. Željko Sopić) znao je reći 'kaj', a ja ne znam što to znači... Mislio sam da je nešto kao 'okej'. Kod mene se govorilo 'što'... Trebalo mi je da shvatim'.

Pjaci je među najdražim jelima tortila, a jetrice nešto što ne voli.

A kako ga prati epitet jednog od najnesretnijih nogometaša po pitanju ozljeda, Knjazu je objasnio kako mu se dogodila teška ozljeda prednjih križnih ligamenata na utakmici s Estonijom.

'Bio sam sam, nisam bio u duelu. Stao sam na desnu nogu, s lijevom sam išao izbiti loptu, desna noga mi je zaplesala i čuo sam 'kvrc'. Pukao mi je prednji križni. Imao sam problema u rehabilitaciji, nisam mogao ispružiti nogu nakon pet mjeseci pa sam morao čistiti. Imao sam u Fiorentini istu ozljedu, ali na drugom koljenu. Sreća što imam samo dvije noge. Ozljeđivao sam i ključnu kost, pao sam i pukla je. Dvije godine sam proveo van terena', rekao je Pjaca koji je prošlog ljeta raskinuo s Juventusom i došao u Rijeku'.

Otkrio je Pjaca kako mu je vjera jako važna u životu, a potom, naravno u šali, otkrio i kako je mislio da će od supruge Marije, koja je po zanimanju fizioterapeutkinja imati 'više koristi'.

'Više sam puta ja nju masirao nego ona mene. Mislio sam sve spojiti, žena mi je fizio, još će se brinuti za mene, ali ništa. Zadužen sam za smeće u kućanskim poslovima, to je moj posao', sa smješkom je otkrio Pjaca.