sportske igre mladih

Park dr. Franje Tuđmana u Velikoj Gorici ugostio je edukativno-sportski Dan sporta

  • Autor: I.Ž.
  • Zadnja izmjena 18.04.2022 22:16
  • Objavljeno 14.04.2022 u 22:15
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: D.BREZAK

Svečani program otvaranja Dana sporta u Velikoj Gorici započeo je u 10 sati svečanim paljenjem plamena koji su donijeli mladi sportaši iz Velike Gorice predvođeni Damirom Martinom, osvajačem olimpijske medalje u veslanju...

Za najmlađe sugrađane zdušno su navijali Krešimir Ačkar, gradonačelnik Velike Gorice, Darko Bekić, predsjednik Gradskog vijeća i Tihana Butorac iz Plazma Sportskih igara mladih. Sportsko-edukativni dan okupio je više od tisuću osnovnoškolske djece koja su se natjecala u graničaru i atletici. Najbolje ekipe i najbrži trkači izborili su plasman na državnu završnicu Dana sporta koja će se održati sredinom srpnja u Splitu.

'Plazma Sportske igre mladih uz propagiranje sporta i sportskog načina života svjesne su utjecaja i odgovornosti koje imaju prema svojim sudionicima, a to je pomoći im da se razviju u odgovorna pojedince našeg društva koji će promicati poticanje različitosti i inkluziju. Danom sporta dajemo dodatni poticaj djeci da postanu još bolji sportaši', istaknula je Tihana Butorac iz Plazma Sportskih igara mladih.

Najspretnija u graničaru za godište 2013. i mlađi bila je ekipa Vatreni 2a Gradići a u 2011. i mlađi Kvaternik (ŠŠD- Tur 4) dok su najbrži trkači: Ana Trčak, Lukas Vrban, Grga Cerjak i Kate Bušić koji su zasluženo osvojili zlatne medalje.

Dan sporta ove godine održat će se u 25 gradova u svim županijama Hrvatske. Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan.

'Globalni problem nedovoljne fizičke aktivnosti djece dodatno je uzeo maha uslijed pandemije pa je danas više nego ikada prije djecu i mlade potrebno poticati na bavljenje sportom. Osim dobrobiti za njihovo fizičko zdravlje, kretanje i aktivan način života pridonose boljem mentalnom zdravlju i izgradnji društvenih vještina pa smo u Telemachu ponosni što smo drugu godinu za redom dio ove najveće amaterske sportske manifestacije u Europi. Ozbiljno shvaćamo odgovornost prema zajednici, naročito prema djeci i mladima te ih, osim promicanjem druženja i zdravog načina života, dodatno želimo senzibilizirati po pitanju ključnih društvenih vrijednosti poput tolerancije i uvažavanja različitosti te timskog duha', istaknula je Andrea Šalinović.

tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: D.BREZAK

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova.

Iako se Igre bave amaterskim sportom, sve aktivnosti se rade prema standardima profesionalnih natjecanja koja uključuju profesionalne sportske terene, educirane suradnike kineziologe i profesore tjelesnog odgoja, profesionalne suce, delegate i vrhunski event management.

U 26. sezoni samo u Hrvatskoj okupit će više od 100.000 djece i mladih.

Otvorene su prijave za sve sportske discipline Plazma Sportskih igara mladih: Tommy turnir u malom nogometu, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, Fide turnir u šahu, stolnom tenisu, Hrvatska pošta Cup u tenisu).

Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Prijave su otvorene na: www.igremladih.hr

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!