OTV. PR. SLOVENIJE

Paović i Mužinić uzele zlata, Lučić osvojila srebro

07.05.2015 u 18:52

Bionic
Reading

Hrvatske stolnotenisačice Sandra Paović i Anđela Mužinić osvojile su zlatne medalje, dok je Mirjana Lučić osvojila srebro na Otvorenom prvenstvu Slovenije u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom.

Sandra Paović, članica Uriha iz Zagreba, je u finalu svoje kategorije tjelesnog oštećenja pobijedila Ukrajinku Marinu Litovčenko 3-0, dok je Anđela Mužinić, članica splitskog Neca, u finalu bila je bolja od Austrijanke Doris Mader sa 3-0. Mirjana Lučić koja nastupa za Uspon iz Velike Gorice, u finalu je izgubila od Brazilke Brune Alexandre sa 1-3. Helena Dretar je prošla skupinu, no zapela je u četvrtfinalu. Muški dio reprezentacije nažalost, nije se uspio domoći borbi za odličja. Danijel Lazov i Nino Baša su ispali u skupini, Tomislav Špalj i Vjekoslav Gregorović su poraženi u osmini finala, a Pavao Jozić u četvrtfinalu.

U Laškom nastupa čak 419 stolnotenisačica i stolnotenisača iz 47 zemalja s pet kontinenata, među kojima je čak devet svjetskih prvaka. Ovo prvenstvo Slovenije okupilo je daleko više zemalja i sportaša nego na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Pekingu.

U petak su na rasporedu ekipna natjecanja koja će se igrati po novim pravilima. Naime ekipni dio igra se prvo u srazu parova te u pojedinačnim borbama i pobjedu odnosi ekipa koja prva zabilježi dvije pobjede.