mačak u vreći ili?

Panika u Realu! Platili su 18 milijuna eura za igrača koji ima ozbiljnih zdravstvenih problema

20.07.2017 u 12:58

Bionic
Reading

Dani Ceballos (20) proglašen je za najboljeg igrača U-21 Europskog prvenstva i kao jedna od najvećih nada španjolskog nogometa prije nekoliko dana potpisao je za madridski Real. No, čini se kako su 'kraljevi' kupili 'robu s greškom'...

Real je Danija Ceballosa (20) doslovno oteo Barceloni pred nosom, za nadarenog su veznjaka Betisu platili 18 milijuna eura i najavili ga kao igrača na kojeg ozbiljno računaju u budućnosti. Neki su otišli tako daleko da su ga počeli uspoređivati s Barceloninim fantazistom Andresom Iniestom, ali čini se kako bi Caballos mogao postati 'mačak u vreći'.

Naime, španjolski su mediji otkrili kako je Ceballos imao ozbiljnih zdravstvenih problema, dugo ga je godina mučio kronični bronhitis koji ga je u jednom dijelu karijere zaustavio u napretku. Bilo je to još 2009. godine, Daniju Ceballosu tada je bilo tek 14 godina, igrao je u mlađim kategorijama Seville. Zbog bolesti ga se Sevilla odrekla, a on je do 2011. trenirao i razvijao se u niželigaškom CD Utreri.

U međuvremenu je Ceballos donekle riješio probleme s bronhitisom, potpisao je za Betis i debitirao u 'zeleno-bijelom' dresu 2014. godine. Proteklih godina većih poteškoća s bolešću nije imao, pubertet je učinio svoje, no pojedini mediji nagađaju kako bi - s obzirom na poziciju na kojoj igra - mogao imati problema s tzv. kapacitetom pluća. Jedna od posljedica kroničnog bronhitisa je i 'kratak dah', često kašljanje i sklonost prehladama te respiratornim poteškoćama! S povećanjem napora, a toga će sigurno biti jer će u Realu igrati puno više utakmica s većim intenzitetom, bolest bi se mogla ponovno aktivirati!

Mediji bliski Realu napominju kako je nevjerojatno da je Ceballos prošao sve rigorozne liječničke preglede. U klubu su navodno znali za njegove zdravstvene probleme i svjesno su riskirali. Što je 'kraljevima' 18 milijuna eura? Sitnica...