raspad sistema

Panika na Parku prinčeva; zbog Neymara iz kluba odlazi najbolji strijelac

21.09.2017 u 20:12

Bionic
Reading

Dolazak Neymara i Mbappea za ukupno 402 milijuna eura trebao je biti završni čin u stvaranju momčadi koja će krenuti u osvajanje Lige prvaka. No, fantastični napad koji je uz spomenuti dvojac činio i Edinson Cavani (30) sad je pred - raspadom

Nisu izdržali ni šest utakmica, manje od mjesec dana bilo je dovoljno da Neymar pokaže svoje pravo lice. Brazilac je doslovno pukao prošlog vikenda na utakmici s Lyonom, posvađao se s Edinsonom Cavanijem - prvo oko toga tko će pucati penal, a kasnije i oko slobodnog udarca.

Svađa je nastavljena i nakon utakmice, navodno je u svlačionici PSG-a bilo poprilično vatreno.

'Možda se dogodio jedan malo intenzivniji razgovor koji je privukao pozornost. Ali to je normalno i događa se nakon utakmica... To nije narušilo harmoniju i dobru atmosferu u našoj momčadi', kazao je trener PSG-a Unai Emery.

Stvar je pokušao smiriti iskusni Dani Alves koji je početkom tjedna organizirao večeru pomirenja između Neymara i Cavanija. Navodno je sve prošlo u 'mirnoj i prijateljskoj atmosferi', čelnici kluba ponadali su se kako je sve izglađeno... No, čini se kako je 'zla krv' prolivena, a Neymar i Cavani ipak neće moći nastaviti u istoj momčadi. 'Stradat' će urugvajski napadač koji je prošle sezone samo u prvenstvu zabio 35 golova, a ove ih je već utrpao sedam. No, Neymar je stigao za 222 milijuna eura, on je budućnost PSG-a i Cavani je praktički već sada - bivši!

Autor: youtube

Francuski mediji navode kako je vlasnik PSG-a Nasser Al-Khelaifi obavijestio sportskog direktora Antera Henriquea i trenera Unaija Emeryja kako namjerava prodati Edinsona Cavanija već ove zime. Navodno je već započeo pregovore s madridskim Realom, ali ima još zainteresiranih momčadi. Prije svih je to Chelsea koji je prodao Diega Costu, ali i dortmundska Borussija koja u siječnju sljedeće godine želi prodati svog prvog strijelca, Pierre-Emerick Aubameyang je također visoko na popisu želja Real Madrida. 

  • +18
PSG - Lyon, 6. kolo Le Championata Izvor: Reuters / Autor: GONZALO FUENTES

Kako god bilo, Cavani ne mora brinuti, za napadača njegovih kvaliteta ima dovoljno ponuda iako zasigurno neće biti jeftin. U ljeto 2013. godine PSG je za njega Napoliju platio čak 63 milijuna eura, a Cavani je do sada odigrao 206 utakmica u svim natjecanjima i zabio 139 golova!