ples milijuna

Vjerovali ili ne, ali ova fotografija vrijedi 402 milijuna eura!

07.09.2017 u 13:09

Bionic
Reading

Nogometaši PSG-a napokon su odradili trening u punom sastavu, a na terenu su se našla dva najskuplja nogometaša u povijesti. Parižani su Neymara doveli za 222 milijuna eura, dok su za Mbappea platili 180 milijuna...

Reprezentativne su akcije završile, nogometaši su se vratili u svoje klubove jer već ovog vikenda nastavljaju se nacionalna prvenstva, sljedećeg tjedna starta Liga prvaka i Europska liga. 

Pravi vatromet milijuna istrčao je tako na prvom zajedničkom treningu momčadi PSG-a. Prvi su se puta na terenu tako našla dva najskuplja nogometaša u povijesti - Brazilac Neymar i Francuz Kylian Mbappe! Obojica će ove sezone nositi dres PSG-a, uveseljavati svojim majstorijama navijače na Parku prinčeva, no ta je zadovoljština imala paprenu cijenu.

Katarski šeik Nasser Al-Khelaifi, vlasnik PSG-a, za ovaj je dvojac morao duboko gurnuti ruku u džep i izvući čak 402 milijuna eura. Prvo je učinio ono za što su svi mislili da je nemoguće - Barceloni je za Neymara mrtav hladan platio traženih 222 milijuna eura odštete! Nije ni trepnuo, za njega i njegovu korporaciju to je doslovno sitniš, pa je krenuo dalje u kupovinu. Ni manje ni više 'naciljao' je još jednog 'kapitalca' - izravnom protivniku u borbi za naslov prvaka Francuske, momčadi Monaca, preoteo je najveću zvijezdu. Za Kyliana Mbappea platio je (ili će tek platiti) 180 milijuna eura

  • +14
Neymar i Kylian Mbappe prvi trening PSG-a Izvor: Reuters / Autor: CHARLES PLATIAU

I tako, PSG u prvih 11 ima dvojicu igrača vrijednih 402 milijuna eura. Za taj novac Parižani bi, ako ne već ove sezone, onda sljedeće, morali osvojiti Ligu prvaka. Ulaganje ipak nekako treba vratiti, u francuskom prvenstvu je to jednostavno nemoguće te je sav fokus momčadi PSG-a usmjeren na Ligu prvaka. To će biti spektakl, PSG je u skupini s autsajderima - Anderlechtom i Celticom te minhenskim Bayernom!

Ako je suditi prema prvom treningu Neymar i Mbappe će se dobro slagati. Obojica nisu skrivali oduševljenje što se nalaze u istoj ekipi. Cijelo vrijeme su se šalili i zabavljali nisu se obazirali na brojne novinare i fotoreportere.

'Veliko mi je zadovoljstvo pridružiti se jednom od najvećih klubova na svijetu. Bit ću okružen brojnim nogometnim velikanima. U svibnju sam mislio kako ću ostati u Monacu, no određeni događaji promijenili su moje planove. Nisam želio napuštati Francusku, a bilo mi je važno vratiti se u grad u kojem sam odrastao. Želim obilježiti povijest mojeg grada', kazao je Mbappe koji je rođen u pariškom predgrađu Bondy.

Vodstvo PSG-a se nada kako će trio Neymar - Cavani - Mbappe odvesti pariški sastav na europski tron.

Prvi zajednički nastup u novom dresu Neymar i Mbappe će imati u petak kada PSG gostuje u Metzu, a utorak slijedi otvaranje Lige prvaka u Glasgowu protiv Celtica.

'Presretan sam što ću igrati u istom sastavu s Neymarom. Svi znamo kakav je to majstor. Moj cilj je postići što više golova i pomoći Neymaru da osvoji Zlatnu loptu', kazao je Mbappe.