Legendarni Makedonac

Pančev iznenadio odgovorima o Dinamu i uspjehu Hrvatske na SP-u, a okrznuo je i Modrića: Nije najbolji na ovim prostorima!

15.10.2019 u 15:28

Bionic
Reading

Legendarni makedonski nogometaš Darko Pančev, kojeg se ljubitelji nogometa sjećaju kao jednog od najvećih strijelaca u povijesti Jugoslavije, komentirao je aktualne teme s naglaskom na hrvatski nogomet i Luku Modrića

Kada je igrao u životnoj formi Darko Pančev nosio je dres beogradske Crvene zvezde i svakako je jedan od najzaslužnijih što su crveno-bijeli osvojili titulu prvaka Europe 1991. godine. Podatak kako je te iste godine Darko Pančev osvojio 'Zlatnu kopačku', kao najbolji strijelac svih europskih liga, dovoljno govori koliko je bio dominantan.

Osim o Zvezdi, za koju kaže da redovito prati te je pohvalio njihove rezultate jer ipak su izborili plasman u Ligu prvaka, osvrnuo se u razgovoru za Večernji list i na nedavnu pobjedu Dinamo nad Atalantom 4:0 u tom elitnom klupskom natjecanju.

'Velika pobjeda Dinama, ali znajući koliko je talijanska liga izgubila na kvaliteti u zadnjih petnaest godina, i nije to neka senzacija. Možda samo visoki rezultat od 4:0', kazao je 54-godišnji Pančev.

Posebna tema bilo je Svjetsko prvenstvo u Rusiji na kojem je Hrvatska osvojila srebro…

'Pratio sam Svjetsko prvenstvo i uspjeh Hrvatske je velik. Ali s obzirom na kontinuitet hrvatske reprezentacije na velikim prvenstvima, taj me uspjeh i nije toliko iznenadio. Mišljenja sam da je nogomet općenito u kvalitativnoj krizi i da je sve manje velikih momčadi i velikih igrača. Mislim da su Europsko prvenstvo 2016. i Svjetsko prvenstvo 2018. bili među najnekvalitetnijim natjecanjima reprezentacija u posljednjih tridesetak godina', bez dlake na jeziku kazao je Pančev koji se dotakao i Luke Modrića koji je zahvaljujući igrama za Real i Hrvatsku u 2018. godini pokupio sve moguće individualne nagrade za najboljeg igrača Europe i svijeta.

'Luka Modrić svakako je veliki igrač, jedan od najvećih s ovih prostora. Ali nogomet je zbog toga zanimljiv, puno puta daje, ali i uzima. Mislim da on nije ni najbolji hrvatski igrač u povijesti, a svakako nije najbolji na ovim prostorima. Bez obzira na sve velike nagrade koje je sasvim zasluženo osvojio.'

  • +2
Luka Modrić Wales-Hrvatska ozljeda Izvor: Profimedia / Autor: Ryan Hiscott/JMP / Shutterstock Editorial / Profimedia