TEŠKO JE KOLUMBIJCU

Ozlijedio im idola nacije, a sad mu prijete smrću!

05.07.2014 u 16:45

Bionic
Reading

Obrambeni nogometaš kolumbijske nogometne reprezentacije Juan Zuñiga zadobio je prijetnje smrću nakon četvrtfinalne utakmice Svjetskog prvenstva protiv domaćina Brazila

Razlog je grubi start na brazilskog napadača Neymara u samoj zavrŠnici utakmice koju je 'seleçao' dobio 2-1 i prošao u polufinale.

Neymar je u 88. minuti iznesen na nosilima nakon što ga je Zuñiga oštrim startom udario u leđa. Pregledi u bolnici u Fortalezi potvrdili su da je Neymar zadobio frakturu trećeg kralješka i očekuje ga nekoliko tjedana stanke, što u prijevodu znači da neće zaigrati u polufinalu protiv Njemačke i eventualnom finalu ili utakmici za treće mjesto.

Zuñiga je prijetnje smrću i rasističke uvrede primio putem društvenih mreža iako se nakon završetka utakmice pravdao da mU nije bila namjera 'ozlijediti suparničkog igrača'. Ovakve su prijetnje utoliko neugodne ako se zna kako je nakon Svjetskog prvenstva 1994. ubijen Andres Escobar, obrambeni igrač Kolumbije koji je postigao autogol u utakmici protiv SAD-a.