PREUZEO MOMČAD

Ovo su prve izjave novog trenera Hajduka pred kojim je težak posao: Kada se u Italiji spomene hrvatski nogomet...

Bionic
Reading

Novi trener Hajduka Paolo Tramezzani u ponedjeljak je na predstavljanju u Splitu izjavio kako mu je znano da trenutak u kojem preuzima trenersku dužnost nije dobar, ali da klub može napredovati te će nastojati da momčad stekne samopouzdanje

'Znam koliko je ovaj klub važan. Znam povijest, znam za navijače koji žive s ovim klubom. Dat ću 100 posto od sebe. Znam da trenutak nije dobar, ali u životu sam dosta toga prošao' , rekao je 50-godišnji Tramezzani.

'Možemo napredovati, ovo je važna sezona. Već u petak nas čeka utakmica, a danas je moj prvi susret s igračima. Želim da momčad stekne samopouzdanje i da vjeruje u ono što radimo. Kada se u Italiji spomene hrvatski nogomet, Hajduk je vrlo poznat. Pratio sam hrvatsko prvenstvo', kazao je novi trener Hajduka.

Tramezzani preuzima momčad od Bore Primorca koji je bio privremeno rješenje nakon otkaza Hariju Vukasu koji je na mjesto prvog trenera došao u kolovozu 2020. i izdržao samo deset utakmica u kojima je Hajduk imao četiri pobjede, pet poraza i jedan remi.

Talijanski stručnjak je u igračkoj karijeri započetoj u milanskom Interu prošao mnoge talijanske klubove (Prato, Cosezna, Lucchese, Venezia, Cesena, Piacenza, Pistoiese, Atalanta, Empoli, Pro Patria), a jednu i pol sezonu je proveo u Tottenhamu za koji je ubilježio šest nastupa u Premier ligi.

Trenersku karijeru je započeo 2011. kao pomoćnik Giannija de Biasija na klupi reprezentacije Albanije, a u prosincu 2016. je prvi put preuzeo ulogu glavnog trenera u švicarskom prvoligašu Luganu vodeći ga sa zadnjeg mjesta do treće pozicije na kraju prvenstva.

Najveći uspjeh u trenerskoj karijeri mu je naslov prvaka Cipa s APOEL-om iz Nikozije osvojen u sezoni 2018./19. Nakon APOEL-a je kratko trenirao talijanskog drugoligaša Livorno, a posljednji trenerski angažman imao je u švicarskom prvoligašu Sionu u prošloj sezoni.

  • +4
Hajduk - Gorica, 16. kolo HT Prve lige Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL