nisu imali milosti

Koliko su treneri 'potrošna roba' potvrđuje i primjer Stjepana Tomasa; prošle sezone bio je heroj kluba, a sada ga potjerali iako je momčad u puno boljoj situaciji

18.01.2021 u 09:31

Bionic
Reading

Iako ga je krajem prošle sezone u grčevitoj borbi održao među turskom 'nogometnom elitom', ove sezone u Rizesporu su očito podigli ljestvicu i od Tomasove momčadi očekivali puno više, od trenutno 16. mjesta na tablici

Stjepan Tomas već godinama živi i radi u Turskoj, uz naravno, povremene dolaske u Hrvatsku.

Skrasio se u turskom nogometu i od srpnja prošle godine, to jest zadnjih nekoliko kola prošle sezone, ponovno je sjeo na klupu Rizespora.

Pomogao je klubu da sačuva prvoligaški status, i logično, nastavio je voditi klub i u novoj sezoni.

A ona je krenula relativno dobro. Istina, na samome startu su stigla dva poraza, ali potom je u šest utakmica Rizespor, u kojem i odlično igra naš Dario Melnjak, upisao po tri pobjede i tri remija.

No, u posljednjih šest utakmica (op.a. jedna u kupu te pet prvenstvenih), Rizespor je upisao tri poraza i tri remija. Pri tom je ispao iz Kupa, ali bolni su i prvenstveni porazi.

Prvo 6:0 kod Bešiktaša, te posljednji kod Yeni Malatyaspora 4:1, nakon kojeg su čelnici kluba uručili Stjepanu Tomasu otkaz.

Naravno, rezultat je taj koji kroji trenerske sudbine, ali Tomas u 18 kola ima pet pobjeda, šest remija i sedam poraza, no od zone ispadanja još je prilično daleko. Nakon 18 kola na 16. je mjestu, odnosno pet bodova od zone ispadanja.