MASTERS

Ovo je ždrijeb za hrvatske tenisače i tenisačice na velikom turniru u Miamiju

19.03.2018 u 21:52

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić slobodan je u prvom kolu velikog ATP turnira iz Masters serije u Miamiju, baš kao i Borna Ćorić, dok će Ivo Karlović odmjeriti snage protiv Kanađanina Vaseka Pospisila

Čilić je postavljen za drugog nositelja i u prvom kolu je slobodan. U drugom kolu igrat će protiv pobjednika susreta između Amerikanca Taylora Fritza i Francuza Pierrea-Huguesa Herberta.

Ćorić je također, slobodan u prvoj rundi, a zatim ga očekuje bolji iz susreta Amerikanca Donalda Younga i Argentinca Leonarda Mayera.

Od naših tenisača Karlović jedini mora odmah u 'vatru'. U prvom kolu ga očekuje Kanađanin Pospisil, 77. tenisača svijeta. Do sada su igrali četiri puta, a 27-godišnji Pospisil je slavio tri puta. Karlović je jedinu pobjedu ostvario 2013. u Newportu.

  • +5
Borna Ćorić u Indian Wellsu 2018. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U slučaju pobjede 'div sa Šalate' bi u drugom kolu zaigrao protiv Rusa Andreja Rubleva, a treće kolo bi moglo donijeti hrvatski okršaj Čilić - Karlović.

Za prvog nositelja postavljen je Švicarac Roger Federer koji je u prvom kolu slobodan, a u drugom kolu će igrati protiv nekog od kvalifikanata.

U glavnom ždrijebu turnira tenisačica najbolja hrvatska igračica Petra Martić za suparnicu u 1. kolu dobila je Amerikanku Lauren Davis, a Donna Vekić će igrati protiv Talijanke Camile Giorgi.

Uspije li proći Davis, Petra Martić će u 2. kolu igrati protiv 15. nositeljice, Francuskinje Kristine Mladenović. Donna Vekić bi u slučaju pobjede nad Giorgi za suparnicu u 2. kolu imala 24. nositeljicu, Ruskinju Jelenu Vesninu.

Petri i Donni će se kroz kvalifikacije pokušati pridružiti Jana Fett. U prvom kolu suparnica joj je Čehinja Barboba Krejčikova.

Jedan od najintrigantinijih dvoboja 1. kola glavnog turnira bit će obračun iznenađujuće pobjednice Indian Wellsa, 20-godišnje Japanke Naomi Osake, i vlasnice 23 Grand Slam naslova, 36-godišnje Amerikanke Serene Williams koja se u Indian Wellsu vratila tenisu nakon poroda i stigla do 3. kola u kojem ju je pobijedila starija sestra Venus.

Dodatnu draž ovom dvoboju daje činjenica da je trener Naomi Osake Aleksandar Bajin, koji je bio dugogodišnji sparing partner Sereni Williams. Pobjednica tog dvoboja u 2. kolu ide na 4. tenisačicu svijeta, Ukrajinku Jelinu Svitolinu.

Nagradni fond turnira tenisačica je gotovo 8 milijuna dolara, od čega će pobjednica osvojiti 1,34 milijuna i 1000 WTA bodova.