tu se sve zna unaprijed...

Ovo je utakmica godine; u kvalifikacijama za Euro 2020. najlošija reprezentacija na svijetu ugostit će onu najbolju

06.09.2019 u 20:07

Bionic
Reading

Svega smo se nagledali u kvalifikacijama za EP ili SP tijekom proteklih godina No, večeras je na rasporedu posebna utakmica u kojoj će i službeno najlošije rangirana reprezentacija ugostiti onu najbolju. San Marino od 20.45 sati dočekuje Belgiju

Nema ovdje previše mjesta za kalkulacije. San Marino je na Fifinoj ljestvici posljednja reprezentacija na svijetu, čvrsto drži 211. mjesto s ukupno 839 bodova. Ispred San Marina su Bahami koji imaju 855 bodova.

A Belgija je na istoj ljestvici vodeća, aktualni osvajači brončane medalje na SP-u u Rusiji imaju 1746 bodova, iza sebe su ostavili Brazil (1726) i aktualne svjetske prvake Francuze (1726).

Svima je jasno kako će sve osim uvjerljive pobjede Belgije biti ravno svjetskom čudu, pa tako kladionice na pobjedu San Marina nude koeficijent 40, dok je remi na 19. Pobjeda Belgije? 1.01. Manje od toga niti ne može biti u ponudi.

San Marino se od 1990. godine natječe u kvalifikacijama za EP i SP te do sada nije uspio ostvariti niti jednu jedinu pobjedu, ima samo tri remija. Tu i tamo zabiju koji gol, 'zalomi' im se - od 1990. godine u gostima su uspjeli zabiti sedam puta, a odigrali su 78 utakmica.

U ovim kvalifikacijama San Marino ima sva četiri poraza uz gol-razliku 0:20. Belgija pak ima sve četiri pobjede i gol razliku 11:1. Iako Belgija stiže oslabljena jer braća Hazard zbog ozljeda neće igrati, pobjednik je već i prije početka utakmice poznat. Istina, lopta je okrugla, ali u ovom primjeru je pitanje samo koliko će golova simpatični amateri iz San Marina primiti...