čudno, zar ne?

Ovo je sve samo ne normalno! Nekad bi se Hrvati tukli samo da imaju ulaznicu za ovakvu utakmicu i ostali smo u šoku kada smo doznali koliko će ih biti na stadionu

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 18.06.2021 14:43
  • Objavljeno 18.06.2021 u 10:58
Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija danas od 18 sati igra vrlo važnu utakmicu na Euru. Suparnik u Glasgowu Dalićevoj momčadi bit će Češka, koja se vraća na Hampden Park, na kojem su prije četiri dana pobijedili Škotsku

Iako je Hrvatska i na puno daljim destinacijama, poput Japana i Brazila, imala veliku vojsku navijača iza sebe, ovog će puta Dalićeva momčad u Glasgowu ipak morati samo otpuhati posložene, mirne i uporne Čehe.

Naime iz istog razloga, odnosno strogih i restriktivnih mjera zbog pandemije koronavirusa, zbog kojeg su i Hrvati i Česi otkazali kamp u Škotskoj, tako su i oni sretnici koji su u drugom izvlačenju dobili karte u Uefinom bubnju ipak odustali od putovanja.

Prema nekim informacijama, na tribinama Hampden Parka moglo bi se pojaviti tek 50-ak hrvatskih navijača, što će sasvim sigurno biti možda i najmizernija brojka otkako postoji hrvatska reprezentacija.

Prije pet dana na londonskom Wembleyju bilo ih je 300-tinjak, s time da su mjere za boravak u Londonu za nijansu blaže nego u Glasgowu.

  • +33
Navijači, Engleska - Hrvatska, Euro 2021., London, 13.6.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Inače, na premijernom dvoboju na Hampden Parku, u kojem su Škoti dočekali Čehe, na tribinama je bilo umjesto dopuštenih 12.000 tek 9847 gledatelja. Pretpostavljamo, uglavnom Škota, jer i češki navijači prolaze istu torturu s prijavama, izolacijama, testiranjima... I kome bi se dalo sve to proživljavati?

Dakle ne samo da neće biti ni Hrvata ni Čeha, nego neće biti ni Škota, koji su krenuli prema Londonu kako bi navijali za svoje protiv Engleza.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal