KONFERENCIJSKA LIGA

Ovo je prvih 11 s kojima će Hajduk krenuti u lov za zaostatkom od dva gola protiv Villarreala. Dvanaesti igrač bit će na tribinama...

25.08.2022 u 10:04

Bionic
Reading

Pred nogometašima Hajduka u četvrtak (21 sat) je težak zadatak u uzvratnom ogledu play-offa Konferencijske lige protiv španjolskog Villarreala koji u susret ulazi s prednošću iz prve utakmice 2:4

S kojim će sastavom Valdas Dambrauskas krenuti u napad na zaostatak s dva gola litavski stručnjak nije otkrio na najavnoj konferenciji za medije, ali bolji poznavatelji prilika oko kluba tvrde da je sastav koji je briljirao u domaćem susretu s portugalskom Vitorijom najbliži tome.

Sustav 4-2-3-1 očito je izvukao ono najbolje od onoga što Dambrauskas ima na raspolaganju. Realno je očekivati i neke promjene jer su sada na Dambrauskasu na dispoziciji Fossati, Borevković, Awaziema i Kalinić, ali sustav bi trebao ostati isti.

'Kalinić je jučer odradio prvi trening, propustio je tri dana i sretni smo što se vratio. Spreman je igrati, a koliko i hoće li startati vidjet ćemo' - rekao je Dambrauskas u najavi utakmice.

  • +28
Villarreal - Hajduk 4:2 (prva utakmica play-offa Konferencijske lige) Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Hajduk mora napadati, ali i biti obrambeno jak, što znači da će stoperske pozicije biti podjednako važne kao i napadačke.

Vjerojatnih prvih 11 Bijelih koji će u 21 sat započeti utakmicu protiv lidera španjolske La Lige Villarreala izgleda ovako: Lovre Kalinić na golu. Ispred njega bi trebali stajati Mikanović, Borevković, Awaziem i Melnjak. Grgić i Fossati su veznjaci s velikom obrambenom odgovornošću. Ispred njih će stajati trojac Sahiti, Krovinović i Biuk, a u vrhu napada bit će nezamjenjivi Marko Livaja.