talijan na rubu očaja

Ovo je problem na kojeg nitko ne može utjecati; već smo trebali imati dva svjetska prvaka, a nije održana još ni jedna utrka

09.02.2021 u 15:04

Bionic
Reading

Organizatori Svjetskog prvenstva u alpskom skijanju doista nemaju sreće s vremenskim prilikama te su nakon jučerašnjeg otkazivanja alpske kombinacije za skijašice u utorak bili prisiljeni otkazati i superveleslalom zbog loše vidljivosti u gornjem dijelu staze.

Start utrke bio je predviđen za 13 sati, međutim zbog niske naoblake vidljivost u gornjem dijelu staze nije bila dovoljno dobra da bi se skijašice mogle natjecati u sigurnim uvjetima.

Oko 13.40 sati vodstvo utrke odlučilo je preseliti start na pričuvnu, nižu poziciju te je određeno da će utrka započeti u 14 sati. No, ni taj potez nije donio željeni rezultat.

Nakon polusatnog čekanja odlučeno je da natjecanje ne može biti održano u ovakvim uvjetima te je utrka otkazana.

Prema novom rasporedu u srijedu je predviđeno natjecanja skijaša u alpskoj kombinaciji sa startom prve vožnje u 10 sati, a druge u 13.30 sati.

Još nije donijeta službena odluka o tome kada će biti održan superveleslalom skijašica, a neslužbeno je spomenuta mogućnost da i ta utrka bude ubačena u raspored za srijedu.

Međutim, problem bi ponovno mogli biti vremenski uvjeti, jer prognoza ni za srijedu u području Cortine d'Ampezzo nije povoljna, a organizatorima ponestaje dana za organizaciju svih utrka koje bi trebale biti održane.