neće biti lako

Ovo je njegova prilika; mora preuzeti Duvnjakovu ulogu i povesti Hrvatsku do medalje

14.01.2018 u 08:10

Bionic
Reading

Luka Cindrić više nema kome dokazivati, vodio je Vardar do osvajanja Lige prvaka, a proglašen je i najboljim rukometašem za prošlu sezonu, u Europi i Hrvatskoj. No, nakon ozljede zbog koje je otpao Domagoj Duvnjak pred Lukom je najveći izazov, mora preuzeti vođenje reprezentacije na ovom EP-u

Svoju je rolu u velikoj pobjedi protiv Srbije (32:22) na otvaranju Europskog prvenstva Luka Cindrić odradio savršeno. Za 20 minuta na terenu zabio je četiri gola iz isto toliko pokušaja, podijelio je nekoliko asistencija... To i je njegov zadatak na terenu, pokazao je koliko može i zna na prošlom SP-u. Sjajno se nadopunjavao s Domagojem Duvnjakom, trebao je to biti naš udarni dvojac na ovom EP-u. No, Duvnjak se ozlijedio u posljednjim trenucima utakmice sa Srbijom...

'Činjenica je da je pobjedu protiv Srbije zasjenila Duvnjakova ozljeda. Svi smo bili tužni zbog toga...', rekao je Luka Cindrić jutro nakon važne pobjede i nastavio:

'No dobro je da smo s pobjedom od 10 golova razlike otvorili turnir, to je sjajno za samopouzdanje.'

Odmah na startu Luka je odigrao sjajnu utakmicu...

'Ja sam zadovoljan kako sam odigrao, bilo je puno pritiska proteklih mjeseci, prva utakmica, pa još protiv Srbije... Osjetio se grč kod svakog od nas, ali atmosfera koju su stvorili sjajni navijači opustila nas je', kaže Cindrić i napominje:

'Od početka priprema svi su samo pričali o toj Srbiji, nije nam bilo lako igrati. Sad kad smo ih dobili bit će nam lakše protiv Islanda i Švedske.' 

  • +19
Rukometni Euro 2018., Hrvatska - Srbija Izvor: Reuters / Autor: MARKO DJURICA

Sljedeći protivnik nam je Island (nedjelja, 14. siječnja, 20.30 sati). Iznenađujuće je u 1. kolu pobijedio Švedsku...

'Je, malo nas je iznenadilo... Ipak je Island u jednom trenutku utakmice imao i 10 golova razlike. To nitko nije očekivao iako je Island odlična reprezentacija sa sjajnim i iskusnim pojhedincima', kaže Cindrić i analizira našeg sljedećeg protivnika:

'Islanđani su brzi, imaju izraženu individualnu kvalitetu, igrači brzo dolaze u šanse... Moramo se paziti, biti koncentrirani, ne smijemo upasti u njihov ritam i jurnjavu po terenu. Baš suprotno, moramo ih spriječiti u tome.' 

Domagoj Duvnjak otpao je iz reprezentacije nakon ozljede lista. Kako se Dule držao odmah nakon ozljede?

'Bio je sretan zbog pobjede, baš je bio pozitivan i dobro se držao iako znam da mu nije bilo svejedno. Sigurno da mu je teško jer teško je i svima nama zbog te njegove ozljede. Vratio se nakon duge pauze zbog teške ozljede i sada tako.... Igraš doma, pred svojim navijačima na velikom natjecanju i onda se tako ozlijediš...', prepričava Cindrić koji je potvrdio kako na terenu od buke u dvorani nitko niti nije čuo upute s klupe:

  • +14
Luka Cindrić životna priča Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

'Stvarno je bila zaglušujuća buka, ne čuješ prvog do sebe, a ne što ti viču s klupe...'

Sad Luka Cindrić mora preuzeti 'dirigentsku palicu' u svoje ruke, te s Igorom Karačićem voditi i organizirati napade naše reprezentacije. Mogu li zamijeniti Domagoja Duvnjaka?

'Prvo je pitanje je koliko Karačić i ja možemo izdržati. Ovo je ludi ritam utakmica, turnir je dug, potrošnja velika. Svaka je utakmica novi umor, dodatni stres... Neće biti lako, to je sigurno, ali mi smo se spremili, samo da ostanemo zdravi', obećao je Luka Cindrić koji u Splitu ima i posebne navijače:

'Na utakmice dolazi moje ekipa iz Ogulina, stižu autobusom, tako su se organizirali. Baš im hvala, stalno su tu uz mene', zaključio je najbolji hrvatski rukometaš za 2017. godinu Luka Cindrić.