svi su zabrinuti

Lino o Duvnjakovoj ozljedi: Vikali smo mu da izađe iz igre, ali od buke nas nije čuo

13.01.2018 u 08:00

Bionic
Reading

Igrala se 58. minuta utakmice Hrvatske i Srbije, izabranici Line Červara imali su velikih osam golova prednosti i napad, a pitanje pobjednika odavno je bilo riješeno... I u tom je trenutku Domagoj Duvnjak pao na pod, primio se za nogu i tražio pomoć...

Suigrači su se primali za glavu, istovremeno su prema Duletu dotrčali i hrvatski i srpski rukometaši, pokušavali su mu pomoći. U jednom su trenutku suci signalizirali da se donesu nosila... Ma ne, ne može biti da je Duvnjak ponovno stradao, baš sada kad se vraćao nakon sedam mjeseci pauze zbog ozljede koljena i teške operacije!

Sreća u nesreći, Domagoj se primio za list desne noge. Dobro je koliko može biti jer operirao je lijevo koljeno, još ga bili i natiče mu nakon napornih treninga ili utakmica.

S terena su ga zajedničkim snagama iznijeli fizioterapeut Damir Kajba i Igor Vori, Domagoj hodati nije mogao, posjeli su na ga klupu, odmah mu pokušali pomoći, barem da ublaže bol u listu desne noge.

Pobjedu protiv Srbije zasjenila je ozljeda našeg ponajboljeg rukometaša, izbornik Lino Červar nije mogao 'uživati' u 10 golova razlike protiv 'orlova'.

  • +10
Euro 2018., Hrvatska - Srbija, hrvatski navijači Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

'Pobjeda je zaslužena i vrijedna, ali to je ipak samo jedna pobjeda, prva stepenica u našem naumu', kazao je Červar, koji se odmah 'prebacio' na Duvnjakovu ozljedu:

'No, tu pobjedu je ipak zasjenila Duvnjakova ozljeda. Radi se o listu, a koliko je teška, znat ćemo tek nakon što obavi pregled. Iskreno, zabrinut sam...'

  • +19
Rukometni Euro 2018., Hrvatska - Srbija Izvor: Reuters / Autor: MARKO DJURICA

Pitanje je zašto je i pri osam golova razlike, pred sam kraj već dobivene utakmice Domagoj Duvnjak bio na terenu. Umjesto da ga se 'štedjelo' i odmaralo nakon duge pauze i teškog oporavka on je proveo 36 minuta na terenu.

'Mi smo ga taman željeli promijeniti trenutak prije ozljede, ali od velike buke u dvorani nije nas čuo i jednostavno nismo uspjeli. Vikali smo, ali buka je bila zaglušujuća... Žao mi je, strašno mi je žao, ali valjda je tako moralo biti. Duletova ozljeda svima je pokvarila raspoloženje', kazao je potišteni Lino Červar i zaključio:

'Nadam se samo da nije ništa teško, da će se velo brzo sanirati i da će nam se pridružiti. Za sada ne znamo točno što je i koliko teško, vidjet ćemo u subotu nakon snimanja...'

  • +12
Domagoj Duvnjak Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL