igrači složni

Ovo je naše pravo lice; s ovakvim golmanima i publikom nitko nas ne može dobiti

20.01.2018 u 23:29

Bionic
Reading

Hrvatska je pobijedila Norvežane 32:28, bila je to utakmica koju smo morali dobiti, a takve je najteže igrati. Veliko se olakšanje vidjelo na licima naših rukometaša, nakon poraza od Švedske i teške pobjede protiv Bjelorusa trebala im je ova utakmica...

Luka Cindrić zabio je pet golova Norvežanima, ponovno je bio vođa na terenu. Odigrao je još jedni sjajnu utakmicu na ovom EP-u.

'To je bilo to, ali možemo mi i bolje', rekao je Cindra i nastavio:

'Vratili smo vjeru u ekipu. Ova utakmica najbolje pokazuje koliko smo stvarno jak. Svaka čast dečkima... Stevanović? Ma Stivi je bio sjajan, uz ovakvu obranu sigurno da mu je bilo puno lakše. Pokazao je da može, vjerovali smo svi da mora krenuti i golmanima. A nije bilo lako nakon emotivnog pražnjena protiv Šveđana, pa vraćanje protiv Bjelorusa...'

I navijači su se napokon ukazali, u Areni Zagreb napravili su sjajnu atmosferu. 

'Publika je bila na visokom nivou, bili su nam vjetar u leđa, hvala im. Ovo je putokaz kako igrati protiv Francuza. Očekujemo da na tribinama bude potpuna ludnica. Dobro smo se spremili, vidjelo se to kad smo ostali s dva igrača manje. Znam po sebi kako je to kad imaš dva viška, to je teško, psihološki pritisak, svi čekaju kao nekakav zicer, laki gol... A tebi se sve suzi, nije lako krenuti na četvoricu. A i Štrlek je izvrsno reagirao. To je najbolji pokazatelj koliko smo bili u utakmicu', kazao je Cindrić i s olakšanjem zaključio:

'Ovih par dana odmora će nam jako dobro doći, potrošili smo se psihički i fizički, trebat će nam taj odmor...'

Kapetan Igor Vori odigrao je još jednu 'kapetansku' utakmicu, gotovo savršen u obrani...

'Ponosan sam na cijelu Hrvatsku, na Zagreb, na suigrače... Ma na sve sam ponosan. Izvukli smo se nakon teške situacije... Ali znao sam da to možemo, da smo kvalitetni. Od prve do 60. minute smo bili sjajni, igrali pametno, sve držali u svojim rukama', pričao je zadovoljni Vori i nastavio:

'Sve frustracije su nestale kad je Štrlek ukrao onu loptu kad smo ostali s četvoricom na terenu. To je stvarno nešto nevjerojatno!'

  • +35
EP u rukometu, skupina I, 4. kolo, Hrvatska - Norveška Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Norvežane smo riješili, ostaju nam Francuzi u srijedu.

Da, Norvežane smo dobili, ali i dalje nismo ništa napravili, čeka nas još teža utakmica. Moramo se dobro spremiti za Francuze, strašni su...  No, ovo je atmosfera u kojoj bi svatko želio igrati, željeli smo punu dvoranu, to smo i dobili, odigrali smo sjajno, ovom pobjedom smo to vratili svim navijačima koji su došli. Treba nam njihova pomoć i protiv Francuza', kazao je Vori koji je za vrijeme utakmice srdačno zagrlio suca:

'Sudac, zagrljaj? Bio je to kapetanski potez...', uz osmijeh je završio Igor Vori.

Luka Stepančić zabio je tri važna gola.

'Danas smo imali baš sve, obrana, napad, kontra, polukontra... I - obrane golmana! Vidite koliko nam je to nedostajalo, i čvršća obrana naravno', nabrajao je Stepančić i nastavio:

'Mi smo u stvari dvije ekipe u jednoj, jedna smo mi igrači, druga su golmani. U prve četiri utakmice mi im baš i nismo nešto pomogli. Znali su da se sami iz toga moraju izvući, a sad je Stivi briljirao. Kad se sve posloži, i obrana, i napad, i golmani... i još uz ovakve navijače - nemoguće je izgubiti utakmicu. Puno smo svi zajedno pričali, znamo da su ljudi počeli sumnjati, krenule su kritike... I onda smo još jači.'

  • +15
Navijači na utakmici Hrvatska - Norveška Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Luka igra za PSG, jako dobro poznaje Francuze.

'Spremit ćemo se, ne smijemo se voditi emocijama. Moramo paziti da ne razbranimo golmane, ali danas smo i mi dobili golmane', zaključio je držeći vaterpolsku kapicu u rukama:

'Ma Karačić mi ju je nabio na glavu i rekao da mu je moram vratiti. Eto, čuvam je...'