prebačen u zagreb

Ovo je najteža Cikatićeva borba; evo kako su mu hrvatske legende odlučile pomoći

01.10.2018 u 09:25

Bionic
Reading

Legendarni hrvatski borac, Branko Cikatić, osvajač prvog K-1 turnira, već je pet mjeseci u teškom stanju. Istina, problem zbog kojeg je hospitaliziran prije nekoliko mjeseci je riješen, no nakon dugog ležanja po bolnicama, organizam slabi. Ipak, uz Branka, cijela je njegova obitelj, a u pomoć su se sada uključili i brojni hrvatski sportaši ali i svjetske borilačke legende

Legendarni hrvatski borac, koji će za dva dana napunti 64 godine, Branko Cikatić, prije nekoliko mjeseci završio je u bolnici zbog plućne embolije. Uspio se Cikatić, uz liječničku skrb, oporaviti od toga, no onda je dobio i sepsu zbog koje je bio i životno ugrožen, a kako već godinama osjeća posljedice moždanog udara, sve je teže Branku bilo stati na noge.

Zbog toga je dobio i dekubitus, odnosno oštećenje kože koje nastaju kao posljedica dugovremenog ležanja.

Nažalost, kako ni je jedna loša vijest ne dolazi sama, tako je dijagnosticirano da Branko Cikatić boluje i od Parkinsonove bolesti.

Ipak, prema pisanju Slobodne Dalmacije, pismo Brankine kćerke Lucije, koja je preko servisa gogetfunding.com pokrenula akciju sakuplja pomoći za potrebe očeve rehabilitacije, dirnulo je mnoge koji nisu ni znali u kakvom je stanju 'Hrvatski tigar', te su neki donirali novac.

Shvativši da to ipak neće biti dovoljno, u akciju su se uključili te pomogli da se Cikatića iz Knina prebaci u zagrebačku kliničku bolnicu Sv. Duh Stojko Vranković, predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza i Dubravko Šimenc, osvajač olimpijskog zlata i srebra u vaterpolu.

Šimenc je i predsjednik Upravnog vijeća Zaklade hrvatskih sportaša kojeg su osnovali HOO, Hrvatski klub olimpijaca i Sportske novosti radi pokrivanja troškova liječenja i rehabilitacije sadašnjih i bivših vrhunskih sportaša u slučajevima težih oboljenja, a kada sportaši i njihove obitelji ne mogu podmiriti takve troškove.

'Upravo su oni sve organizirali kad sam u subotu došla u Knin potpisati suglasnost za prijevoz do Zagreba i otpusno pismo', rekla je za Slobodnu Dalmaciju Ivana Davidiovski Cikatić, Brankova supruga.

Hrvatskom tigru u nedjelju su rađene prve (ponovljene) pretrage.

'Rečeno mi je da će imati svu njegu, te da će tamo za njega napraviti što god je potrebno da ga izliječe od bakterije i da mu zaliječe dekubitus. Rekli su da će to dugo trajati, ali da neće odustati od njega. Sada nema temperaturu i svjestan je svega. U boljem je stanju nego što je bio', izjavila je za isti izvor Ivana Cikatić koja se svima zahvaljuje odazivu i na pokretanju cijele akcije.