ŠARLIJA VJERUJE U USPJEH

Prošle je sezone igrao u Grčkoj, pa zna na što je PAOK spreman

09.08.2023 u 19:07

Bionic
Reading

Ovog četvrtka (21 sat), splitski Hajduk na rasprodanom Poljudu dočekuju solunski PAOK u utakmici trećeg pretkola Konferencijske lige.

Branič Zvonimir Šarlija ovog je ljeta iz Panathinaikosa stigao u Hajduk te vrlo dobro poznaje grčku ligu.

'PAOK je kvalitetom tu s nama, minimalno. Njima ova atmosfera neće ništa značiti. Mislim da smo u dobrom ritmu, a oni nisu na svom maksimumu. Pokušat ćemo to iskoristiti pa tko je bolji, neka ide dalje', rekao je Šarlija, čije riječi prenosi Dalmatinski portal, a potom se dotakao PAOK-a.

'Imaju puno top pojedinaca. Na krilima su dosta dobri, Živković i Taison. Bitno je da ne igra Brazilac Augusto, ali imaju širok roster i svi su dobri'.

Grci su nakon ždrijeba playoffa Konferencijske lige objavili da igraju protiv Rosenborga ili Heartsa. Je li to provokacija?

'To je malo nespretno preneseno. Svi grčki klubovi su tako objavili. Mislim da tu nema nikakvog podcjenjivanja'.

Kakav je PAOK, koje su im glavne odlike? 

'Iskusna su ekipa i znaju igrati na rezultat. Jako su dobri u presingu. Ako im to ne prođe, onda u kontrama. Mi imamo stručni stožer koji će nas pripremiti na to. Prekidi? To je isto bitan segment'. 

Kakva je atmosfera na Toumbi?

'Grčka je poznata po ludoj i vatrenoj atmosferi. Nama strancima to ne znači kao kad si doma. I na Poljudu i u Solunu će biti top atmosfera', zaključio je Šarlija.