PRED PUNIM POLJUDOM

Ivan Leko komentirao sramotu iz Atene, ali i najavio 'pakao' PAOK-u: Volim ovo ludilo

09.08.2023 u 18:16

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka u četvrtak (21 sat), na rasprodanom Poljudu dočekuju solunski PAOK u utakmici trećeg pretkola Konferencijske lige.

Tim povodom pred novinare je stigao Hajdukov trener Ivan Leko. I odmah je odgovorio na jedno od najčešće postavljanih pitanja posljednjih dana, a odnosi se na Rokasa Pukštasa.

'Riješena je dvojba, znamo tko će umjesto Pukštasa započeti utakmicu', rekao je na startu trener Hajduka Ivan Leko, a potom dodao:

'Kada sam bio u PAOK-u kao pomoćni trener gradila se nova ekipa. To je bila predsjednikova ideja, da pokuša skinuti Olympiakos. U tome je uspio. Puno ulaganja, igrača sa CV-om. Uzeli su prvenstvo, kupove. Svaka utakmica je svoja priča. Uvijek želiš znati, anticipirati protivnika i njegove mane. Vjerujem u moju momčad, da možemo biti pravi i da možemo odgovoriti kvalitetom protivniku koji je iskusniji od nas, bogatiji i skuplji. Vjerujem da možemo i da odigramo dvije dobre partije, i da imamo realne šanse proći dalje', trenerove riječi prenosi Dalmatinski portal.

Bojite li se da igrači ne podlegnu atmosferi?

'Ne želim smiriti euforiju. Volimo ovo ludilo. Ali, utakmica od 21 do 23 sata je samo utakmica i sve ostalo je nebitno. Bitno je ostati fokusiran na nogomet. PAOK igra 10 do 15 takvih utakmica u Grčkoj svake sezone'.

Hoćete li se prilagođavati PAOK-u ili gurati svoje ideje?

'Dva su pristupa. Vjeruješ li da si dobar i možeš li parirati. Ako je tako igraj svoje. Ako misliš da je protivnik pet puta bolji onda se adaptiraj totalno. Mi se nećemo adaptirati PAOK-u, pokušat ćemo zatvoriti njihove dobre strane i napasti ih gdje su slabi. Mirnoća, fokus i disciplina su bitni. Svjesni smo da je ovo duel od 180 minuta'.

Je li pritisak veći ove godine za ulazak u grupe jer je put lakši?

'Pritisak je uvijek. Ovo su momenti za koje se pripremamo. Zahvalni smo što smo u situaciji što možemo igrati protiv dobrog protivnika. Na nama je da budemo mirni, stabilni, fokusirani i jako hrabri'.

Hoćete li nešto mijenjati u stilu igre?

'Nema vremena da bi otišli u radikalno suprotno. Postoje za svaku utakmicu detalji koji ti mogu pomoći za dobar rezultat. Imam veliki respekt prema PAOK-u, ali jako vjerujem u svoju momčad'.

Kakav je PAOK?

'Imaju dva različita, ali dobra stila. Mogu igrati visoko, a mogu i na kontre. Imaju tri, četiri match winnera, igrače koji mogu riješiti utakmicu jednim potezom. Znamo njihove kvalitete, ali i mane.

Koji bi rezultat bio dobar za uzvrat?

'Možeš dobiti ovdje 3:0, a ispasti. Ali, atmosfera koliko god može biti top, može biti i flop. Znamo što nas može čekati. Na oba stadiona su navijači temperamentni i niti jedan rezultat ti ne mora ništa značiti'.

U jeku nemilih scena iz Atene bojite li se da se nešto slično ne dogodi u Splitu?

'To nas je sve potreslo, to je jako tužno. Sramotno je što se dogodilo i ima utjecaj na sve, na nas, na osobe, klubove. Ne mogu znati što će se dogoditi. Svakog normalnog čovjeka to potrese. Možemo samo izraziti sućut stradalnicima'.

Jeste li pričali s Livajom o mentalitetu?

'Sa Zvonom smo pričali najviše. On ih zna najbolje. Zvone, Marko i Vadis znaju Grčku. Mi smo slični. Jug, Mediteran, temperament, ili je top ili flop', zaključio je Leko.