a već je u 39. godini

Ovo je dokaz kakva je Goran Pandev igračina, zaigrat će uz legendarnog Buffona za klub koji je osvajao europske trofeje

01.02.2022 u 10:09

Bionic
Reading

Jedan od najvećih nogometaša Sjeverne Makedonije, 38-godišnji Goran Pandev, još uvijek ne razmišlja o kraju karijere. Nakon šest i pol godina u Genoi, Pandev je potpisao ugovor s klubom iz Serie B, nekad velikim klubom, Parmom

Legendarni nogometaš Sjeverne Makedonije, Goran Pandev (38) karijeru će nastaviti u momčadi Parme, trenutno 12. momčadi Serie B.

Ovaj klub koji se pokušava ustabiliti te se vratiti u Serie A pohvalio se dovođenjem ovog iskusnog napadača, baš kao što se pohvalio i transferom legendarnog golmana Gianluigija Buffona, koji je u Parmi igrao od 1995. do 2001. godine, zajedno s našim Marijom Stanićem. I osvajao europske trofeje.

Pandev je tijekom duge i bogate karijere igrao već za šest klubova u Italiji, u koji je stigao 2001. iz momčadi Belasice i postao član Intera iz Milana, a prije nego što je zaigrao za Crno-plave bio je na posudbama u Speziji i Anconi.

Bio je član Lazija od 2004. godine i punih pet godina predvodio je napad Nebeskoplavih.

Potom je sljedeće tri sezone igrao za Inter, a onda još tri za Napoli, dok je nakon kratkog perioda u Galatasarayu posljednjih šest i pol sezona bio igrač Genoe.

Inače, Pandev je apsolutni rekorder svoje zemlje, jer u reprezentativnom je dresu od 2001. godine odigrao 122 utakmice i zabio 38 golova.

Posljednji nastup za reprezentaciju odradio je tijekom Eura prošlog ljeta, protiv Nizozemske, u društvu dinamovaca Arijana Ademija i Stefana Ristovskog.