ODRAĐEN TRENING

AEK-ovi igrači s osmijehom na Maksimiru, ali trener prijeti: Došli smo pobijediti

14.08.2023 u 20:07

Bionic
Reading

Nogometaši AEK-a pod pratnjom policije stigli su u prijepodnevnim satima u zagrebačku bazu, a tijekom popodnevnih sati, došli su i na maksimirsku 'ljepoticu' kako bi odradili trening uoči utakmice trećeg pretkola Lige prvaka, a koja je na rasporedu u utorak u 20 sati (MAXsport 1, MAXtv)

Dinamo i AEK u utorak će odigrati prvu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka. Trebala je ovo biti uzvratna utakmica, no zbog nereda prošlog tjedna na ulicama Atene, u kojima je smrtno stradao 29-godišnji Grk, Uefa je tada utakmicu odgodila.

Naravno, već sedam dana priča se o nemilom događaju, ali nakon što je jutros govorio u Ateni o tom slučaju, ovog popodneva trener AEK-a Matias Almeyda bio je ipak suzdržaniji.

T'o me čini tužnim, otišao sam od kuće s 15 godina i nikad nisam podržavao nasilje. Niti u svojoj domovini niti igdje. Nogomet je nešto drugo, nogomet je sport u kojem se gubi ili pobjeđuje, nogomet nije nasilje i to što se dogodilo, to je nešto vrlo tužno. Misli naših obitelji su s tim ljudima', rekao je trener Almeyda i priznao da je priprema za ovu utakmicu drugačija nego za ostale.

'Naravno da je drugačija priprema, promijenila se strategija, način treninga. Ali, naravno, u pitanju je ljudski život, to su stvari koje su se nažalost dogodile i moramo adaptirati na novonastale okolnosti', naglasio je Argentinac, a njegove riječi prenosi Germanijak.

AEK nije odigrao službenu utakmicu još od svibnja, a sad će igrati dvije jake utakmice u četiri dana?

'Obje momčadi igraju dvije utakmice u četiri dana i nemamo isprike, to što nismo igrali službenu utakmicu od svibnja nije nam nikakav alibi. Došli smo ovdje pobijediti'.

Hoće li Domagoj Vida igrati u Maksimiru?

'On je spreman, znam kako se osjeća, da će igrati protiv bivšeg kluba u svojoj domovini i da su to posebne emocije, ali on je profesionalac i bit će na raspolaganju'.

  • +10
Nogometaši AEK-a odradili su trening na stadionu u Maksimiru Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Osjeća li AEK poseban pritisak nakon čitave ove situacije, da sad pogotovo moraju pobijediti i izbaciti Dinamo?

'Pritisak imam kao otac da usrećim svoju obitelj, nogomet je ljubav i strast i nije to takva vrsta pritiska. Naravno, mi želimo biti bolji u dvije utakmice i proći Dinamo, koji ima odličnu momčad. Puno talenta, mladosti, iskustva. I ja Dinamo gledam tako, a ne da ima više iskustva od nas u pretkolima u Europi. Jer, mi smo isto momčad, krasi nas zajedništvo, pokazali smo našu snagu prošle sezone u Grčkoj i došli smo ovdje pobijediti'.

Tko je favorit u ovim utakmicama?

'SP je pokazalo je da nema favorita u nogometu. Imam veliki respekt prema Dinamu i hrvatskim igračima, koji su slični nama Argentincima, tehnički i agresivni. Poznajem ih puno, igrao sam s Prosinečkim, Mornarom i Bokšićem, koji je bio jedan od najboljih napadača na svijetu. Samo kad je to htio'. rekao je Almeyda,