PROSLAVILI SE U UMAGU

Ovi su klinci ponos i budućnost PPD Zagreba!

01.06.2015 u 16:11

Bionic
Reading

Prošlog tjedna, od četvrtka do nedjelje, Umag je bio domaćin završnice rukometnog prvenstva Hrvatske za dječake rođene 2002. godine i mlađe. Na samu završnicu plasiralo se 20 momčadi koje su bile raspoređene u četiri grupe po pet ekipa. Nakon višednevnog natjecanja te razigravanja za plasman u nedjeljnom finalu slavili su dječaci PPD Zagreba

Dječaci A rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb (rođeni 2002. godine i mlađi) slavili su na završnici Prvenstva Hrvatske koja se održavala u Umagu od četvrtka 28. svibnja do nedjelje 31. svibnja.

Rukometaši PPD Zagreba pod stručnim su vodstvom trenera Nine Markovića zaigrali u skupini D gdje su s četiri pobjede iz isto toliko utakmica i na koncu osam osvojenih bodova, kao prvoplasirana ekipa izborili daljnju fazu natjecanja. Dječaci A PPD Zagreba redom su bili bolji od Kamička (23:8), Varaždina (24:10), Arene Jadrograd (13:8) te Osijeka (17:10).

Prvoplasirane ekipe plasirale su se u četvrtfinale natjecanja gdje su čekale pobjednike iz utakmica razigravanja za četvrtfinale, odnosno, bolje iz sraza drugo i trećeplasiranih ekipa.

Četvrtfinale je mladim 'zagrebašima' donijelo ogled s jako kvalitetnom ekipom Rudara. Nakon što je po isteku vremena (2 X 15 min) rezultat bio 9:9, pristupilo se izvođenju sedmeraca u kojemu su rukometaši PPD Zagreba bili sretniji i spretniji te tako nakon velikog trilera prošli u željeno polufinale.

U polufinalnom dvoboju igrači Nine Markovića bili su bolji od ekipe Viškova s uvjerljivih 17:12 (9:5), da bi na koncu,u velikom finalu bili bolji od rukometnog kluba Trogir rezultatom 14:13 (6:7).

Ovim zlatom Dječaci A PPD Zagreba pridružili su se jednako uspješnim starijim kolegama. Naime, prije igrača Nine Markovića prvenstva Hrvatske sa stopostotnim učinkom osvajali su i mlađi kadeti (trener Boris Nemec) i kadeti (trener Luka Panza).

Ako ovim odličnim rezultatima pribrojimo i duplu krunu prve ekipa onda s ravom možemo ustvrditi kako je ovo jedna od najboljih i najplodnijih godina za sportski kolektiv Prvo plinarsko društvo Zagreb. Posljednji puta Zagrebaši su bili prvaci Hrvatske u tri dobne kategorije (Dječaci A, mlađi kadeti i kadeti) prije punih 12 godina.

U momčdi PPD Zagreba igrali su: Ivan Tintor, Roko Purić, Damjan Prskalo, Mislav Turčić, Lukas Pandža, Luka Leskovec, Leon Klarić, Tin Konrad, Ivan Goluža, David Štrković, Lukša Missoni, Josip Sreš, Jakov Čerček, Leon Jutriša, Dominik Grdović, Pavo Trgovčević, Roko Purić
Treneri: Nino Marković i Boris Nemec

Najbolja sedmorka Prvenstva:
VRATAR – Roko Mamut (Trogir)
LIJEVO KRILO – Leon Jutriša (PPD Zagreb)
DESNO KRILO – Ivan Lisica (Dugo Selo)
PIVOT – Toni Mendiković (Poreč)
LIJEVI VANJSKI – Ivan Tintor (PPD Zagreb)
SREDNJI VANJSKI – Matija Potočnjak (Viškovo)
DESNI VANJSKI – Josip Berket (Trogir)

Najbolji pojedinci Prvenstva:
NAJKORISNIJI IGRAČ – Luka Leskovec (PPD Zagreb)
STRIJELAC – Fabijan Kušić (Rudar)
NAJBOLJI OBRAMBENI – Matej Komljenović (Sisak)

Najbolji trener:
Nino Marković (PPD Zagreb)

Konačni poredak:

1. PPD Zagreb
2. Trogir
3. Sisak
4. Viškovo
5. Dugo Selo
6. Rudar
7. Poreč
8. Arena Jadrograd
9. Varaždin
10. Buje 53
11. Karlovac
12. Balić-Metličić
13. Ludbreg M. Bohnec
14. Zadar
15. Bjelovar
16. Zamet
17. Osijek
18. Viro Virovitica
19. Valpovka
20. Kamičak