U LIPNJU

Ovakvo natjecanje Europa još nikad nije imala, a premijerno izdanje ugostit će Zagreb i Hrvatska

04.02.2023 u 07:57

Bionic
Reading

Odlične vijesti za hrvatski stolni tenis stižu iz Europske stolnoteniske federacije.

Zagreb će ove godine biti domaćin Europskog prvenstva do 13 godina (14. - 18. lipnja). ETTU po prvi put organizira Euro za ovu kategoriju, a čast da bude prvi pripala je baš Zagrebu.

​Bit će ovo izazovna godina za Hrvatski stolnoteniski savez s obzirom na to da će se u Hrvatskoj održati čak pet međunarodnih događaja. Uz već spomenuto EP, Osijek će biti domaćin dva događaja, prvog turnira Europe Youth Series - Croatia Open (26.. - 30. travnja) te kvalifikacija za seniorsko ekipno Europsko prvenstvo (5. - 7. svibnja).

Također, već tradicionalno se u Hrvatskoj održavaju turniri iz WTT serije. U Zagrebu će se igrati seniorski turnir WTT Contender (26. lipnja - 2. srpnja), a u Varaždinu WTT Youth Contender (28. kolovoza - 3. rujna).

'Bitno je da Hrvatska organizira što više organizira turnira kako bi i naši mladi imali priliku što više nastupati u međunarodnoj konkurenciji. Drago nam je što smo dobili povjerenje od Europske stolnoteniske federacije, koja je prepoznala naše sposobnosti u organizaciji takvih događaja. Riječ je o novom formatu natjecanja, a naši mladi će moći uvidjeti gdje se nalaze unutar europskog stolnog tenisa. Svakako pozitivan stvar za hrvatski stolni tenis', istaknuo je Zoran Primorac, predsjednik HSTS-a te dodao:

'Ne sumnjam da će biti dobar turnir, uvijek smo bili dobri domaćini i po tome smo poznati u svijetu. Kad sam se kandidirao za predsjednika HSTS-a u mom programu je bilo istaknuto kako je cilj dobiti što više ovakvih događaja. Glavni cilj je da naši mladi što više igraju, ali ništa manje važno nije i to što ćemo kroz te turnire zaraditi sredstva za Savez, a koja će se ulagati u programe i razvoj igrača. 'Win-win' situacija za sve', zaključio je Primorac.