na premijeri 'vatrenih'

Legendarni Ćiro nije propustio priliku i dao važan 'zadatak' Daliću

22.05.2018 u 12:55

Bionic
Reading

U prepunom kinu Kaptol Boutique Cinema by CineStar održana je svečana premijera dokumentarnog filma Vatreni. Film je pod redateljskom palicom Edsona Ramireza sniman pune tri godine, a donosi priču o osvajanju brončane medalje na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj. Vatreni su u filmu otkrili pozadinsku priču njihovog velikog uspjeha o kojoj do sada nisu pričali, a po prvi put su prikazane i snimke iz arhive FIFA-e.

'Ne mogu vam dočarati svoje uzbuđenje i sreću jer je film napokon na filmskom platnu. Vatreni su me oduševili još prije 20 godina. U zemlju pogođenu ratom donijeli su brončanu medalju i divio im se cijeli svijet. Bio je veliki užitak snimati ih i sjediti za istim stolom s njima. Svi su tako srdačni i pristupačni. Oduševile su me njihove emocije koje smo prenijeli na film, a najveći problem nam je bio izbacivati kadrove jer smo snimili sjajne stvari', izjavio je na premijeri meksički redatelj Edson Ramirez.

Na premijeri se okupio i dio prve postave Vatrenih među kojima su bili Robert Prosinečki, Zvonimir Soldo, Goran Vlaović, Igor Štimac, Tonći Gabrić… ali i njihov legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević koji je imao i posebnu poruku gostu premijere i trenutnom izborniku Zlatku Daliću.

'Izbornik mora pokazati ovaj film današnjim Vatrenima da ih dodatno motivira i da na svjetskom prvenstvu u Rusiji dostojno nose to ime', kazao je legendarni Ćiro.

  • +11
Održana svečana premijera dokumentarnog filma Vatreni Izvor: Promo fotografije / Autor: Cinestar

'Slučajno sam se našao u ovoj avanturi s meksičkom ekipom, ali u životu ništa nije slučajno. Film je uzbudljiv, film je emotivan, govori o zajedništvu i vremenu kad smo svi bili jedno. Pozivam gledatelje koji su to proživjeli, ali i one koji nisu da ga pogledaju', kazao je producent filma Miroslav Blažević mlađi.

Među gledateljima se našao još jedan uspješni trener Vatrenih, Otto Barić, neizostavni Zorislav Srebrić i Branko Ivanković, nogometaš Stjepan Tomas, a obitelj Asanović je predstavljala modna dizajnerica i kćer 'Vatrenog lakta', Anamarija Asanović.

Premijeru nije propustio ni gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, slavni redatelj i sportski djelatnik Antun Vrdoljak, sociolog Dražen Lalić, pjevač Boris Novković, poznati doktori Nikola Milojević i Željko Rotim, vaterpolist Dubravko Šimenc, predsjednik Futsal Dinama Matija Đulvat te druge osobe iz sportskog i javnog života.

CineStar će film prikazati za javnost od 24. svibnja do 13. lipnja u kinima Kaptol Boutique Cinema te CineStaru Zagreb, Rijeka, Osijek i Split.Važno je istaknuti kako je sav prihod od ulaznica namijenjen Udruzi Kolibrić i liječenju oboljelih od spinalne mišićne atrofije.

Film 'Vatreni' imat će premijeru u Splitu 24. svibnja u CineStaru 4DX Mall of Split te na Hvaru 25. i u Opatiji 30. svibnja. Nakon toga seli u Francusku te na festivale diljem svijeta.