TAKO JE NAJBOLJE

Ova vijest s Rujevice odjeknut će na Poljudu, a tiče se Selahija

02.01.2024 u 12:04

Bionic
Reading

Nakon dva tjedna odmora, nogometaši Rijeke brzo se vraćaju svojim obvezama, trener Željko Sopić prvi trening na Rujevici zakazao je danas poslijepodne, točnije s početkom u 17 sati.

Zasad je sasvim izvjesno da će ga propustiti Emmanuel Banda, zambijski reprezentativac koji sudjeluje na Afričkom kupu nacija. Banda se našao na popisu izbornika Avrama Granta, a Zambija će na turniru igrati u skupini F gdje će snage odmjeriti s Kongom (17. siječnja), Tanzanijom (21. siječnja) i Marokom (24. siječnja), što znači da Sopić sigurno neće moći računati na reprezentativnog veznjaka u prvoj natjecateljskoj utakmici protiv Gorice, što se igra 24. siječnja. Riječ je o zaostalom gostujućem susretu, a već 18 dana kasnije Bijeli će opet put Turopolja u okviru redovnoga proljetnoga kola. No, vrlo je izvjesno da Bande neće biti do kraja siječnja budući da se očekuje prolazak Maroka i Zambije u nastavak natjecanja u Obali Bjelokosti, javlja Novi list.

Riječane u siječnju i veljači čekaju i gostujući derbiji s Hajdukom i Dinamom, kao i Kup sudar s Rudešom.

Spićeva momčad na Rujevici samo će »ugrijati motore«, već 8. siječnja odlazi u Čatež, gdje su u planu tri pripremne utakmice, s Radomljem, Sturm Grazom i Bravom, a po povratku u Rijeku ogled s Opatijom trebao bi predstavljati svojevrsnu generalku. U Sloveniji će Bijeli brusiti formu i uigravati se, vremena nema puno, a zasad se zna da sa Sturmom igraju 12. siječnja.

Malo uoči odlaska u Čatež počinje zimski prijelazni rok koji traje od 7. siječnja do 6. veljače i bit će zanimljivo hoće li netko od igrača napustiti Rujevicu. Nije tajna da su jesenska izdanja brojnih igrača zapela za oko nekim klubovima, upita ima dosta, kako tvrdi sportski direktor Darko Raić Sudar, uz vratara i kapetana Nediljka Labrovića u fokusu su Marco Pašalić, Toni Fruk, Veldin Hodža, Niko Janković i Marko Pjaca. Većini je cijena višestruko porasla, ali čvrsto su vezani ugovorima te sigurno neće napustiti Kvarner, a da Rijeka na njima pristojno ne zaradi. Zaraditi pak neće na Lindonu Selahiju, ne dođe li do velikog obrata. Albanski veznjak još uvijek ne pristaje na uvjete kluba za produženje ugovora, kao niti klub na igračeve. Navodno je riječ o iznosu od 400 do 500 tisuća eura, čime bi postao najplaćeniji igrač Rijeke, koja takve zahtjeve ne može pratiti. No, od jučer Selahi ima pravo pregovarati s novim potencijalnim poslodavcima bez znanja Rijeke. Ugovor mu istječe sredinom lipnja, a kao jedna od opcija, spominje se mogućnost odlaska u redove Hajduka, jesenskoga prvaka. Rijeka i Selahi možda i prekinu trakavicu ove zime, nađu se negdje na »pola puta«, a igrač ode uz odgovarajuću odštetu jer njegovo neigranje ne odgovara ni jednoj ni drugoj strani. Vrijednost Selahija prema Transfermarktu je dva i pol milijuna eura, iznos od milijun i pol eura vjerojatno bi na neki način amortizirao situaciju i rastanak, zaključuje Novi list.

Standings provided by Sofascore