ovo nije zaslužio

Otkrivena velika prevara; Mario Mandžukić ovo nije očekivao i ostao je u šoku nakon onoga što su mu pokušali napraviti u novom klubu

30.09.2020 u 10:02

Bionic
Reading

Mario Mandžukić neće, barem za sada, potpisati za Lokomotiv iz Moskve, a sve je puklo zbog pokušaja prevare od strane kluba

Mario Mandžukić se ipak neće pridružiti Vedranu Ćorluki u moskovskom Lokomotivu, barem ako je vjerovati ruskim medijima. Transfer je bio praktički dogovoren, a onda je sve propalo na samom kraju, dok su se finalizirali detalji. Sve je palo jer se Mandžo osjećao prevarenim.

'Mandžukić je pristao doći u Lokomotiv i sve je dogovorio s crveno zelenima. Plaća mu je trebala biti 2.4 milijuna eura, ali pred sam potpis je Mandžin odvjetnik otkrio klauzulu u ugovoru u kojoj stoji da se plaća njegova klijenta obračunava u rublju po fiksnom tečaju 75 rubalja za jedan euro. Mandžukić je bio jako ogorčen pokušajem uprave Lokomotiva da ga prevari i prekinuo je pregovore', otkrio je ruski novinar Nobel Arustajman.

Radi se zapravo o čestoj praksi ruskih klubova koji svakom igraču žele u ugovor staviti tu valutnu klauzulu zbog toga što rubalj često devalvira pa im prijeti opasnost da vremenom moraju isplatiti puno veću cifru u rubljima nego na dan potpisa ugovora.

Lokomotiv je htio da Mandžo dobiva 75 rubalja za jedan euro što bi značilo da bi Mandžukić već sada bio u nepovoljnom položaju s obzirom na to da je jedan euro trenutno 92.8 rubalja. U prijevodu, nastavi li se ovaj trend, Mandžo bi na kraju godine dobio puno manje od dogovorenih 2.4 milijuna eura godišnje. Taj pokušaj 'prevare' od strane Lokomotiva je uočen u zadnji tren i sve je stalo.

Izbaci li Lokomotiv klauzulu i vrati se na početni dogovor, Ćorluka bi još mogao Mandžu nagovoriti da se predomisli, no za sada ništa od tog transfera. Prema početnom dogovoru Mandžo je trebao potpisati na dvije godine i na startu dobiti tri milijuna eura, a onda još 2.4 milijuna eura plaće za svaku godinu provedenu u Rusiji.