Koemanove želje

Neočekivan preokret; Aubameyang priznao glavne razloge zbog kojih je odbio Barcelonu, a evo kakve to veze ima s Mandžukićem koji još nema klub

29.09.2020 u 06:52

Bionic
Reading

Visoko na listi želja Barcelone i novog trenera Ronalda Koemana, kada su napadači u pitanju, bio je Pierre-Emerick Aubameyang. No nogometaš rođen u Francuskoj otkrio je zašto nije odabrao odlazak na Camp Nou

Poznato je Pierre-Emerick Aubameyang, reprezenttivac Gabona, nedavno produžio ugovor s Arsenalom čime su prekinute glasine da dolazi u Barcelonu. Naime, Aubameyang je produžio ugovor s Arsenalom do 2023. godine čime je. Naravno, najzadovoljniji trener londonskog kluba Mikel Arteta.

U planovima čelnika Barcelone i trenera Koemana 31-godišnji Aubameyang se savršeno uklapa, ali sada se moraju opet posvetiti nekom drugom rješenju. A na listi želje je i 34-godišnji hrvatski nogometaš Mario Mandžukić koji je praktički, prije tjedan dana, sve dogovorio s moskovskim Lokomotivom, ali onda se pojavio interes Barcelone. Nakon što su se olako riješili Luisa Suareza, koji je potpisao za madridski Atletico, čelnici kluba hitno traže napadača top klase.

A zašto je Aubameyang odbio veliku Barcelonu?

'Bilo je ponuda i kontakata više klubova, između ostalih Barcelona me zvala. Međutim, nisam želio otići. Prioritet mi je bio Arsenal iz dva razloga. Prvi je trener Mikel Arteta. Tijekom karantene puno smo razgovarali dok smo bili zatvoreni u svojim domovima i uvjerio me u projekt koji stvara u Arsenalu. Rekao mi je: 'Možeš otići. Ne znam koji su tvoji planovi, možeš otići pobjeđivati u nekom drugom klubu ili možeš ostati tu i ostaviti naslijeđe u Arsenalu', iskren je bio Aubameyang.

Još je dodao:

'Velik razlog su i navijači. Nevjerojatna je ljubav koju dobivam od navijača otkad sam ovdje. Od prvog dana ponašaju se kao da sam jedan od njih. Pa kad je tako, budući da sam jedan od njih, odlučio sam ostati.'

Činjenica jest kako je Mario Mandžukić, koji je definitivno raskinuo ugovor s katarskim Al-Duhailom, slobodan igrač te može za bilo koji klub potpisati bez odštete. To značajno olakšava zaključenje posla, pa ako treba i pet do dvanaest.

Koliko su šanse da baš Mandžukić, koji je poznat kao napadač koji na specifičan način obavlja i defanzivne zadatke, potpiše pred kraj karijere za Barcelonu nije poznato. Može ga se vidjeti u Zagrebu kako u svom novom tamnom sivom Ferrariju svakodnevno odlazi na treninge. Održava formu, trenira individualno i čeka poziv jednog od najvećih klubova. Sada kada je Aubameyang otpao Mandžukićeve šanse nikad nisu bile veće.

Naime, španjolski novinari prije nekoliko dana doznali su kako je upravo Koeman, koji je očito slab na Hrvate, zatražio dolazak iskusnijeg i klasičnog napadača koji bi se savršeno uklopio u njegove vizije Barcelone. A visoko na njegovoj listi nalazi se upravo Mario Mandžukić.