ovo zvuči nestvarno, ali...

Svi se pitaju zašto je Mario Mandžukić još uvijek bez kluba, a katalonski mediji donose senzaciju - čeka ponudu Barcelone!

26.09.2020 u 07:56

Bionic
Reading

Otkako je u lipnju Mario Mandžukić (34) raskinuo ugovor s katarskim Al-Duhailom nije bilo europskog kluba uz koji ga nisu vezali. Suludo je uopće nabrajati gdje je sve Mandžo trebao nastaviti karijeru i koji su sve velikani bili zainteresirani, ali naš je napadač i dalje slobodan igrač na nogometnom tržištu

Mario Mandžukić (34) je praktički prije nekoliko dana sve dogovorio s moskovskim Lokomotivom. Činilo se da je Mandžo 'prelomio' te da karijeru nastavlja u Rusiji, trebao je samo odraditi liječničke preglede i potpisati ugovor. No, naš je proslavljeni napadač i dalje u Zagrebu, trenira individualno, održava formu i čeka...

U međuvremenu se situacija na nogometnom tržištu poprilično zakomplicirala, posebice u Španjolskoj, te su se pojavile glasine kako Mandžukić u stvari čeka možda još i bolju ponudu.

Prvo su se potiho, između redaka, u tekstovima pojedinih katalonskih sportskih dnevnih listova pojavila pitanja poput onog je li moguće da je Mario Mandžukić kao slobodan igrač, koji može doći bez odštete, još uvijek bez angažmana. A potom se u samo nekoliko dana situacija potpuno zakuhala.

Barcelona je pustila Luisa Suareza u Atletico Madrid, ali je trener Ronald Koeman u isto vrijeme ostao bez mogućnosti da iz milanskog Intera dovede Lautara Martineza. Argentinski je napadač trebao zamijeniti Suareza na Nou Campu, ali u ovom trenutku Barcelona nema novca i jednostavno si ga ne može priuštiti. A nema ni napadača u momčadi...

I onda je krenulo, sportski dnevnici Mundo Deportivo i Sport, oba sa sjedištem u Barceloni, donose informaciju kako na Nou Campu - među ostalima - intenzivno razmatraju angažman Marija Mandžukića! Navodno je Koeman zatražio dolazak nekog iskusnijeg i klasičnog napadača koji bi se uklopio u njegove vizije Barcelone.

Sport već u nekoliko navrata tvrdi kako je u najužem krugu kandidata i Mario Mandžukić kojeg su, barem tako tvrde njihovi izvori, Katalonci već i kontaktirali! Španjolci navode i to kako je najveća prepreka to što je Mandžo već sve dogovorio s moskovskim Lokomotivom, ali... Barca je ipak Barca!

Možda je ovo samo senzacija za jedan dan, a možda se ipak nešto 'kuha'. Činjenica je da Barca ne kupuje igrače starije od 30 godina, činjenica je i to da su potjerali Suareza jer je za njihove standarde star, a sada bi angažirali Mandžukića koji je - godinu dana stariji!

S druge strane, Mandžo bi na Nou Camp došao kao slobodan igrač, bez odštete, jedini bi trošak već ionako financijski uzdrmanoj Barceloni bila njegova plaća u sljedećih sezonu ili dvije. To je u stvari i njegova najveća prednost u ovom trenutku... Uz to je Mandžo već igrao u Španjolskoj, zna jezik i ne bi mu trebalo previše da se uklopi u momčad.

Koliko je sve ovo realno? Teško je reći, ali i veća su se čuda događala... Sve će biti puno jasnije već za nekoliko dana.