ludo slavlje

Otkačeni Argentinac Martinez opet se narugao Fifi, ali nije bio sam; cijeli stadion bio je u transu nakon ove geste

24.03.2023 u 11:12

Bionic
Reading

Aktualni svjetski nogometni prvak Argentina je u prijateljskom susretu u Buenos Airesu pobijedila Panamu sa 2:0, a utakmicu je obilježio Lionel Messi koji je stigao do svog 800. golova u karijeri

Gauči su u slavljeničkom raspoloženju tek u završnici susreta slomili Panamu, a strijelci su bili 21-godišnji Thiago Almada u 78. minuti, te Lionel Messi u 89. minuti sjajno pogodivši u rašlje iz slobodnog udarca.

>> Leo Messi upisao se u povijest; do ulaznice pokušalo doći više od milijun Argentinaca, a zna se i razlog

A spektakl je dodatno pojačao otkačeni argentinski golman Emiliano Dibu Martinez. Naime, uz Messija on je bio jedan od onih kojima se najviše pljeskalo na El Monumentalu. Nakon utakmice vratar Gauča ponovio je svoje kontroverzno slavlje zbog kojeg se nakon World Cupa u Katru našao na udaru brojnih kritika.

Podsjetimo, prilikom dodjele Zlatne rukavice za najboljeg vratara SP-a, Martinez je preuzeo nagradu, a zatim je prislonio na svoje međunožje. Član francuskog parlamenta i predsjednik Organizacijskog odbora za Olimpijske igre u Parizu Karl Olvie je čak zatražio od FIFA-e da oduzme nagradu zbog njegove geste koju je smatrao opscenim.

Dibu Martínez je nastavio sa svojim kontroverznim slavljem i nakon utakmice s Panamom. Ovoga puta u ruci je imao pokal, a pridružili su mu se German Pezzella, Guido Rodriguez, Geronimo Rulli i Marcos Huevo Acuna koji su oponašalii vratara Aston Ville svatko sa svoju replikom pokala. Njihove supruge su ih footgrafirale i svi su se dobo zabavili iako je svima bilo jasno da je ovo bilo 'novo ruganje' nakon SP-a...

Nije dugo trebala da fotografija postane viralna na društvenim mrežama.