SVI NA DOBITKU

Mislav Oršić mogao bi se brzo vratiti u Dinamo; postoji plan, ali...

24.03.2023 u 06:27

Bionic
Reading

Malo se stišala priča oko Mislava Oršića, hrvatskog reprezentativca koji preživljava teške, najgore trenutke svoje karijere u Southamptonu

Sad je doduše sretan kad je u okružju Vatrenih, ali kad se vrati na Otok, opet će sreće nestati. Sportske novosti su već pisale da se vrtjela priča oko njegovog povratka u Dinamo ovog ljeta, a sada saznaju da je to zapravo i dalje opcija ako stvari u Southamptonu i dalje budu išle loše za 30-godišnjaka.

Pa kako se to Oršić može vratiti u Maksimir?

Znamo da je njegov transfer na Otok bio vrijedan oko 6 milijuna eura, ne računajući bonuse koji ovog trenutka izgledaju neostvarivi. Southampton je uplatio maksimirskom klubu prvu ratu od 3 milijuna eura. Dakle, trebao bi uplatiti još toliko.

Ako u Southamptonu zaključe da im Oršić neće trebati, ako na koncu završe u Championshipu, onda bi mogli razgovarati s Dinamom oko njegovog povratka u plavi dom. Oni ne bi trebali uplatiti tih drugih 3 milijuna eura, tako da bi tu uštedjeli, dok bi Dinamu ostala zarada od tih 3 milijuna koji su već uplaćeni i još bi dobio natrag svojeg velikog igrača i najboljeg klupskog europskog strijelca u povijesti.

Modri bi tako za nekoliko mjeseci Oršićevog boravka u Engleskoj inkasirali finu cifru i opet u rosteru imali Oršu, dok bi Englezi zadržali ‘tri milje‘ na ime sljedeće rate. Kombinacija izgleda sasvim solidno za oba kluba, a Oršić bi joj se vjerojatno jako razveselio.

Naravno, sve su to samo pretpostavke i špekulacije, ali kažemo, takva razmišljanja su u opticaju, pišu Sportske novosti.