LEGENDA RAY LEWIS

Otišao jedan od najvećih - s peharom u rukama!

04.02.2013 u 11:22

Bionic
Reading

Samo najveći odlaze na vrhuncu! S pokalom Vincea Lombardija u rukama i osvojenim Superbowlom, jučer se od profesionalnog igranja američkog nogometa oprostio Ray Lewis, legenda ovog sporta i jedan od najboljih obrambenih igrača u njegovoj povijesti

Nije odigrao sjajnu utakmicu. U nekoliko navrata, igrači poput Vernona Davisa ili Michaela Crabtreeja ostavili bi ga na praznom prostoru. Vidjelo se, Ray Lewis više nije igrač kakav je bio prije 12 sezona, kada je s 25 godina i na vrhuncu karijere predvodio Ravense do prve titule NFL prvaka u povijesti kluba. Ovoga je puta bio više inspiracija suigračima, emotivni i igrački vođa, koji je svojim riječima i prisutnošću činio boljima igrače iz obrane Ravensa.

Legenda Baltimore Ravensa Ray Lewis

Ipak, iako je obrana bila tek podrška odličnom napadu Baltimorea, na kraju je upravo ona morala dobiti utakmicu. Samo jednu minutu prije kraja morali su zaustaviti 49erse, koji su bili na tek nekoliko metara od njihove endzone.
'Za mene, na kraju smo odigrali jednu od najdojmljivijih obrambenih akcija otkako pamtim svoju karijeru. Ima li boljeg načina za osvojiti Super Bowl?', rekao je Ray Lewis, koji je i sam čak dva puta oborio protivničkog igrača tijekom njihovog na kraju neuspješnog drivea.

Dvije titule prvaka NFL-a, dva puta najbolji obrambeni igrač lige, 13 puta pozvan na Pro Bowl (rekord za središnjeg linebackera), 10 puta izabran u All-pro momčad, dovoljna su postignuća kako bi Ray Lewis jednog dana završio u Kući slavnih te bio zapamćen kao možda i najbolji obrambeni igrač u povijesti ovoga sporta.

Na njegovoj karijeri ima i mrlja: nikad razjašnjeno dvostruko ubojstvo od prije 13 godina, kada je Lewis oslobođen iako je tijekom suđenja priznao manji prekršaj te ometanje pravde, kao i navodno korištenje nedopuštenih sredstava, zbog kojih se ove sezone na čudesan način oporavio od ozljede.

Ipak, čini se da će njegova karijera ostati bez neke veće mrlje, ali to je bilo očekivano. Nakon Armstronga, američka si nacija jednostavno ne može dozvoliti izgubiti još jednog heroja… A Ray Lewis to definitivno je!

Slavni ples Raya Lewisa na početku utakmice