DERBI ZAČELJA

Osijeku igra samo pobjeda, Pamiću bod 'kao kuća'!

17.05.2015 u 10:34

Bionic
Reading

U nedjeljnoj utakmici 34. kola MAXtv Prve lige nogometaši Osijeka i Istre u izravnom dvoboju odlučuju o svojoj prvoligaškoj sudbini. Domaćini ganjaju pobjedu, gosti ne žele nikako izgubiti...

Osijek je porazom u Splitu pao na posljednje mjesto te mu ozbiljno prijeti ispadanje. Kako Slavonija ne bi ostala bez jedinog prvoligaša, oni ove nedjelje moraju pobijediti. Odnosno ne moraju, samo sve osim pobjede bi njihov ostanak jako zakompliciralo. Stoga ne čude izjave iz njihove svlačionice koje naglašavaju važnost utakmice.

'Nemamo izbora osim pobijediti. Ova su nam tri boda kapital na kojem gradimo put prema konačnom cilju', jasan je bio kapetan Šorša.

Moraju krenuti domaćini agresivno i napadački od prve minute, a trener Šušak otkriva i napadački tandem:

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

'U vrhu napada će biti Vojnović i Perošević.'

Ovog prvog je Šušak često koristio u veznom redu, sada mu je namijenio nešto drugačiju ulogu:

'On je znalac koji zna dati zadnji pas. No, ovaj put će u vrh napada jer je dobar u igri s glavom i zna zabiti gol s obje noge. Treba nam više nego ikada njegova snalažljivost pred suparničkim vratima.'

Ostatak momčadi će biti raspoređen u sustavu 4-4-2. Iako Šušak ima nekolicinu ozlijeđenih, može se kazati kako je ovo trenutno najjači sastav Osijeka. Izostanci ovaj put ne smiju biti isprika.

Dok je domaćinu pobjeda imperativ, Istra bi iste sekunde potpisala bod. Na taj bi način zadržala četiri boda prednosti u odnosu na posljednju poziciju dva kola prije kraja. To bi trebalo biti dovoljno za izbjegavanje izravnog ispadanja.

'Oni su pod pritiskom, mi ćemo morati biti strpljivi i čekati svoju priliku. U dobroj smo situaciji, nadam se kako ćemo već danas bodom napraviti veliki korak prema ostanku. S pobjedom bi praktički to i osigurali', poručio je stoper Šimurina.

Problem gostima predstavljaju ozljede. Nema nekoliko standardnih/potencijalnih prvotimaca (Radonjić, Tomić, Dinis, Bastos, Franjić) pa će Pamić morati nekako zakrpati momčad. Prema najavljenom sastavu namijenio je povratniku Križmanu mjesto u napadu.

Formacija i trebala biti 4-2-3-1, no poznavajući Pamića treba očekivati čvrst bedem i puno agresivnosti. Mnogi su ih, poznavajući HNL tradiciju i odnose snaga, unaprijed otpisali (tečaj na pobjedu Osijeka pao s početnih 1.8 na 1.4).