BUGARI PROŠLI DALJE

[VIDEO] Osijek u drami penala ispao iz Europske lige, Bočkaj i Škorić tragičari

01.08.2019 u 23:37

Bionic
Reading

Nogometaši Osijeka u uzvratnoj utakmici 2. pretkola Europske lige izgubili su od CSKA iz Sofije nakon izvođenja penala i tako se oprostili od natjecanja...

Osijek se nije mogao na dramatičniji način oprostiti od svoje europske sezone. Momčad Dine Skendera u izuzetno neizvjesnom susretu nakon 210 odigranih minuta pala je zahvaljujući slabijem izvođenju jedanaeteraca, protiv CSKA koju uspješno vodi 72-godišnja osječka legenda Ljupko Petrović.

  • +3
Europska liga, 2. pretkolo: Osijek - CSKA S. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Bio je to dvoboj ovog četvrtka u kojem je Osijek lovio zaostatak od 1:0 iz Sofije i od prve minute tražio je izjednačujući pogodak. Blizu tome bio je u 24. minuti kada je Šorša pucao u padu glavom nakon ubačaja Bočkaja, no lopta je prošla pokraj vratnice. Tri minute kasnije slična akcija završila je pogotkom i sve vratila na početak. Žaper je ubacio, a Majstorović vješto glavom svladao Černiauskasa.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Osijek i CSKA tako su u egalu dočekali početak drugog poluvremena, u kojem su napadi domaćina bili manje opasni, a Bugari su imali dvije odlične prilike riješiti pitanje pobjednika. No, udarci Sowea i Fabbrinija nisu pronašli okvir gola, a isto je završila i solo akcija Marina Pilja na drugoj strani u 62. minuti pa je dvoboj otišao u produžetak.

U dodatnom vremenu Sowe je mogao šokirati Gradski vrt u 105. minuti kad je izbio pred Ivušića, ali osječki golman ga je uspješno zaustavio. Rezultat se više nije mijenjao i odlučivalo je o pobjedniku izvođenje udaraca s bijele točke.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Pri izvođenju penala stvari su krenule po zlu kad je Černiauskas odlično obranio udarac Bočkaja, a onda je Mile Škorić poslao loptu preko grede. Geferson je svojim promašajem vratio nadu, no ostali izvođači CSKA bili su sigurni i odveli Bugare u 3. pretkolo, gdje će igrati protiv ukrajinske Zorje.

Osijek se pak poput Hajduka prerano oprostio od Europske lige i ne preostaje mu ništa drugo nego čekati sljedeće ljeto...

Europska liga, 2. pretkolo:

Osijek – CSKA S. 1:0 (Majstorović 27), prva utakmica 0:1, nakon penala 3:4