tomasov se raspucao

Zaboravljeni najbolji igrač HT Prve lige opet briljira: Hat-trick za prolaz dalje u Europi...

01.08.2019 u 18:09

Bionic
Reading

Nogometaši Astane izborili su plasman u 3. pretkolo Europske lige nakon što su u uzvratnom susretu 2. pretkola pobijedili andorsku momčad Santa Coloma sa 4-1 nakon što je prvi susret završio bez golova.

Najbolji igrač utakmice bio je hrvatski nogometaš Marin Tomasov koji je bio trostruki strijelac. Riječ je o 31-godišnjem napadaču koji je u izboru 'Kapetani biraju' 2015. godine proglašen najbolji nogometašem HT Prve lige, no nakon odlaska iz Rijeke posljednjih sezona se tražio i napokon pronašao u Kazahstanu.

  • +3
Marin Tomasov Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Gosti su poveli u sedmoj minuti golom Enrica Pija, no Astana je u nastavku susreta okrenula rezultat sa četiri pogotka. Izjednačio je Runar Mar Sigurjonsson iz jedanaesterca u 24. minuti, a potom je na scenu stupio Tomasov upisavši 'hat trick'.

Bivši igrač Hajduka i Rijeke ušao je u igru u 60. minuti, a 13 minuta kasnije je zabio za 2-1. U 79. minuti još jednom je svladao Eloya Casalsa, da bi sjajan nastup okrunio i trećim golom u sudačkoj nadoknadi. Drugi hrvatski nogometaš u redovima Astane, Luka Šimunović nije nastupio.

Kazahstanski sastav će u trećem pretkolu igrati protiv Vallette.