konferencijska liga

Osijek s 'pokrpanom' obranom dočekuje ZTE; ovo je prvih 11 koji će istrčati na Opus Areni

27.07.2023 u 11:38

Bionic
Reading

Nogometaši Osijeka večeras (20 sati, MAXSport 1, MAXtv) na svojoj Opus Areni u prvoj utakmici 2. pretkola Konferencijske lige dočekuju mađarski ZTE Zalaegerszeg

Osijek večeras (20 sati, MAXSport 1, MAXtv)započinje svoj europski put u pokušaju da izbori mjesto u jednoj od skupina Konferencijske lige. Prva prepreka na tom putu je mađarski ZTE Zalaegerszeg, a trener Osijeka Stjepan Tomas već se na samom startu suočio s velikim problemima jer je praktički ostao bez svih stopera.

Stefanos Evangelou ne može zaigrati zbog suspenzije koju je Grk donio sa sobom iz moldavskog Šerifa, Slavko Bralić se ozlijedio još na pripremama, Mihael Žaper tek je započeo s lakšim treninzima, a Adrian Leon Barišić ozlijedio se u završnici utakmice s 'farmaceutima'. Ostao je tek jedan zdravi stoper, armenski reprezentativac Stjopa Mkrtčjan koji se momčadi priključio tek prošlog petka!

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'ZTE igra napadački nogomet. Disciplinirana su i organizirana momčad s dobrim pojedincima. Moramo biti pravi, očekujem zahtjevnu utakmicu', kazao je Tomas i dodao:

'Analizirali smo protivnika, znamo kako treba igrati i idemo na pobjedu. Dečki moraju i dalje biti na visokoj razini. Bitno je pobijediti sa što boljom gol-razlikom, to bi bilo idealno pred uzvrat.'

Shodno svim problemima, Tomas bi večeras protiv ZTE Zalaegerszega trebao započeti s 'pokrpanom' obranom, a ostatak je dobro poznat. Na golu je Malenica, lijevi bek je Drambajev, a desno je Gržan, dok bi stoperske pozicije trebali zauzeti Mkrtčjan te Nejašmić koji 'upada' umjesto ozlijeđenih suigrača.

U veznome su redu Jugović i Pušić, na lijevom je krilu Lovrić, desno je Bukvić, povučena špica je Caktaš, dok u samom vrhu napada čeka Mierez.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +17
Osijek - Slaven Belupo, SuperSport HNL, 22.7.2023. Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos

Sastav Osijeka za utakmicu protiv ZTE Zalaegerszega (20 sati, MAXSport 1, MAXtv):

Malenica - Drambajev, Mkrtčjan, Nejašmić, Gržan - Jugović, Pušić - Lovrić, Caktaš, Bukvić - Mierez