stiže zte

Osijek u velikom problemu uoči utakmice s Mađarima: Razgovarat ću s doktorima...

26.07.2023 u 14:35

Bionic
Reading

Nogometaši Osijeka sutra (četvrtak, 27. srpnja, 20 sati, MAXSport 1, MAXtv) na svojoj Opus Areni igraju prvu utakmicu 2. pretkola Konferencijske lige protiv mađarskog ZTE-a

Osijek je fantastično krenuo u novu sezonu, na otvaranju Opus Arene u 1. kolu SuperSport HNL-a razbili su Slaven Belupo čak 6:1. A sutra momčad Stjepana Tomasa čeka prvi europski izazov, utakmica 2. pretkola Konferencijske lige protiv mađarskog ZTE-a (četvrtak, 27. srpnja, 20 sati, MAXSport 1, MAXtv).

Na žalost, Stjepan Tomas ima 'sto problema' uoči sutrašnje utakmice jer je praktički ostao bez svih stopera...

Stefanos Evangelou ne može zaigrati zbog suspenzije koju je Grk donio sa sobom iz moldavskog Šerifa, Slavko Bralić se ozlijedio još na pripremama, Mihael Žaper tek je započeo s lakšim treninzima, a Adrian Leon Barišić ozlijedio se u završnici utakmice s 'farmaceutima'. Ostao je tek jedan zdravi stoper, armenski reprezentativac Stjopa Mkrtčjan koji se momčadi priključio tek prošlog petka!

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Ima li šanse da Barišić zaigra protiv ZTE-a?

'Vidjet ćemo, razgovarat ću s doktorima. Postoji šansa da igra, nakon današnjeg treninga odlučit ćemo hoće li startati. Imamo širok roster. Ako Barišić neće moći, vjerujem da će zamjena biti na razini', kazao je Stjepan Tomas pa najavio susret s Mađarima:

'ZTE igra napadački nogomet. Disciplinirana su i organizirana momčad s dobrim pojedincima. Moramo biti pravi, očekujem zahtjevnu utakmicu. Moramo ponoviti utakmicu protiv Slaven Belupa, možda čak biti i bolji. Vjerujem da to možemo. Moramo kontrolirati utakmicu. Igrači koji će početi i ući u nastavku igre moraju držati visoki ritam. Neću odstupati od toga. Analizirali smo protivnika, znamo kako treba igrati. Vidjet ćemo hoće li biti promjena. Idemo na pobjedu.'

Tomasu optimizam gradi na činjenici da su golove na otvaranju prvenstva zabili Kristijan Lovrić, Ramon Mierez i Mijo Caktaš.

'Drago mi je zbog njih. Trudili su se na pripremama. Prvenstvo je tek počelo, Europa nas čeka. Dečki moraju i dalje biti na visokoj razini. Bio bih zadovoljan s pobjedom. Bitno je pobijediti sa što boljom gol-razlikom, to bi bilo idealno pred uzvrat', kaže trener Osijeka.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +17
Osijek - Slaven Belupo, SuperSport HNL, 22.7.2023. Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos

Utakmicu protiv ZTE-a je najavio i golman Marko Malenica.

'Atmosfera je fenomenalna, stadion je akustičan. Očekujemo da će biti još i bolje nego na otvaranju, vjerujem da će doći još i veći broj ljudi, da napunimo stadion do kraja, a na nama je da im uzvratimo još i boljom utakmicom nego protiv Slaven Belupa. Tada smo bili na visokoj razini i sada tu razinu treba održati', rekao je Malenica te nastavio:

'Atmosfera u momčadi je stvarno odlična, vidjelo se to i protiv Slaven Belupa. Novi igrači su digli našu igru na još kvalitetniju razinu i očekujem da ćemo protiv ZTE-a nastaviti u ovom ritmu i odigrati puno bolje nego na proljeće. Nogometna groznica u gradu? Osjeti se nogometna groznica, a naša je obaveza da ona potraje što duže.'