dominantno

Osaro u ludoj atmosferi pobijedio Plazibata

17.06.2023 u 23:51

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski kickboksač Antonio Plazibat nije uspio osvojiti naslov privremenog prvaka Gloryjeve teške kategorije nakon što je u rasprodanoj Rooterdam Ahoy areni izgubio od Nizozemca nigerijskih korijena Tariqa Osara nokautom u petoj rundi.

"Navijačko ludilo" s rotterdamskih ulica preselilo se u Rotterdam Ahoy arenu. U sjajnoj atmosferi pred oko 7.000 navijača, od kojih je barem trećina bilo hrvatskih, Plazibat je lovio naslov privremenog prvaka, ali nažalost nije uspio.

Osaro je dominirao svih pet rundi, a minutu prije kraja meča i nokautirao hrvatskog borca. Bio je to Plazibatov peti poraz uz 22 pobjede, dok je Osaro upisao 25. pobjedu uz dva poraza i dvije neodlučene borbe.

"Slomljen sam, hvala svim što su došli. Žao mi je što sam vas razočarao. Čestitam Tariqu, sjajno se borio. Očajno se osjećam. Ekipa, oprostite," poričio je Plazibat nakon borbe.

Plazibat i Osaro poznati su kao atraktivni borci, a obojica su najavljivala kratku i žestoku borbu. Međutim, sve se odvuklo do zadnje runde.

"Volim se boriti, ne bojim se boriti i borba sigurno neće trajati do kraja," poučio je ranije Plazibat, dok je Osaro uzvratio startegija će biti "ubiti ili biti ubijen.

Osaro je bolje ušao u meč, bio je aktivniji i svih pet sudaca je prvu rundu bodovalo u njegovu korist. Nigerijac je dobio i drugu rundu, a zanimljivo u posljednjim sekundama druge runde Plazibat je slučajno nokautirao suca Strijkerta koji više nije mogao nastaviti, pa je u ring ušao novi sudac.

Nažalost, i treća i četvrta runda su jednoglasnom odlukom sudaca pripale Osaru koji je u tom trenutku imao dvostruko više udaraca (105-46). U posljednjoj rudni Osaro je serijom udaraca srušio Plazibara koji se više nije uspio podignuti i priča je završila.

Bila je to glavna borba borilačkog spektakla "Glory Collision" koji se sastojao od devet borbi. Pobjednik ovog meča izborio je okršaj za naslov prvaka protiv dugogodišnjeg vladara teške kategorije Nizozemca Rica Verhoevena koji je trenutačno ozlijeđen.

Plazibat se već trebao boriti protiv Verhovena, ali se Nizozemac ozlijedio. Kako Solinjanin nije želio mirovati prihvatio je borbu za privremenu titulu.

Zanimljivo, protivnik mu je bio Osaro, njegov klupski kolega iz Mike’s Gyma, a obojica imaju i istog trenera Mikea Passeniera. Osaro je došao u priliku boriti se protiv Plazibata nakon što je koncem travnja pobijedio na Gloryjevom turniru četvorice.

  • +10
Antonio Plazibat - Tariq Osaro, 17.6.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Borba je održana u sjajnoj atmosferi Rotterdam Ahoy arene, uz više tisuća hrvatskih navijača. Kako se u Rotterdamu održava završni turnir Lige nacija, veliki broj hrvatskih navijača je iskoristio priliku u subotu bodriti i Plazibata.

Za hrvatskog borca je navijala i delegacija Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), koju su predvodili predsjednik Marijan Kustić, Ivica Olić, Stipe Pletikosa i Mario Mandžukić koji je dobio ovacije dvorane kada ga je redatelj pokazao na velikom ekranu.

  • +6
Poznata lica u Rotterdamu došla podržati Plazibata koji kreće u borbu za privremenog prvaka Gloryja Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Izbornik Zlatko Dalić i igrači ipak su ostali u svom hotelu kako bi se u miru pripremali za nedjeljno finale protiv Španjolske.

U Rotterdamu je nastupio još jedan hrvatski borac, Andrej Kedveš. Đakovčanij je u svom debiju jednoglasnom odlukom sudaca u lakoj kategoriji pobijedio britansko-latvijskog borca Mareka Pelcisa jednoglasnom odlukom sudaca.

Kedveš, koji je član Kickboxing kluba ‘‘Blitz‘‘ iz Đakova, je europski prvak i dvostruki svjetski doprvak u kickboxingu.