Liga nacija logo sponzori

ROTTERDAM ĆE GORJETI

O ovakvom vikendu 'sanjaju' sportski fanatici; Plazibata dolaze gledati Dalić, Mandžo...

Bionic
Reading

Svi oni koji su ovaj lipanjski vikend odlučili provesti u Rotterdamu mogli bi ga pamtiti do kraja života. Naime nude se dva sportska događaja, od kojih svaki ima svoju težinu. Naravno, prepoznali su to i hrvatski navijači, kojih će ova dva dana u najvećoj europskoj luci biti na tisuće

Kratak predah hrvatski su navijači uzeli u četvrtak i petak. Naime tijekom utorka, uz vrhunac u srijedu, već su se prilično 'potrošili', što u navijanju, a što u financijskom dijelu. Jer trebalo se dobro pripremiti za sraz s Nizozemskom, a potom i 'gurati' Vatrene do pobjede.

Međutim sigurni smo da je ostala dovoljno baruta u njima i da će već večeras u Ahoy areni moći navijati, a vjerujemo i veseliti se pobjedama hrvatskih boraca na Gloryjevoj priredbi Collision 5.

Riječ je o borbi za privremenog prvaka Gloryja u teškoj kategoriji, u kojoj će se boriti Antonio Plazibat, a suparnik će mu biti njegov momčadski kolega iz uglednog Mike‘s Gyma Tariq Osaro.

Nešto prije njega u ring će još jedan hrvatski borac. U lakoj kategoriji svoj će debi u Gloryju imati i Đakovčanin Andrej Kedveš. On će se boriti protiv opasnog Latvijca Mareksa Pelcisa.

Inače, da ovaj sportski događaj pobuđuje veliko zanimanje, jasno je iz činjenice da će na njega otići i kompletno vodstvo Hrvatskog nogometnog saveza, na čelu s predsjednikom Marijanom Kustićem, izbornikom Zlatko Dalićem, i stručnim stožerom, u kojem je i veliki ljubitelj slobodnih borbi Mario Mandžukić.

Također, doznajemo da samo na Plazibatovu borbu dolazi više desetaka navijača iz Dalmacije.

Inače, u Ahoy Arenu stane nešto više od 16.000 navijača, a vjerujemo da će barem 80 posto gledatelja biti uz hrvatske borce.

Sve to sjajna je uvertira za nedjeljno finale Lige nacija, a koje od 20.45 sati započinje na Feijenoordovom stadionu De Kuip.

Suparnik Dalićevoj družini bit će Španjolska. Naravno, i na toj se utakmici očekuje apsolutna prevlast hrvatskih navijača, jer kako je rekao glasnogovornik Hrvatskog nogometnog saveza Tomislav Pacak, informacije iz Uefe sugeriraju da su baš Hrvati u velikoj mjeri pokupovali dodatne kontingente ulaznica za taj okršaj.

A kako ih je već 17.000 tisuća bilo na polufinalu protiv Nizozemske, ne bi nas iznenadilo da ih u nedjelju bude barem 25.000.

Prema tome, na ulicama Rotterdama, uz hektolitre piva, nove edicije navijačkog Čipi Čipsa i hrvatske navijačke pjesme - zabava počinje.

Naravno, sretni smo što i mi možemo osjetiti dio te lude atmosfere, a da bismo do Rotterdama stigli bez greške, pobrinuli su se komforna Kia Sportage i NOVA rent-a-car.

  • +5
Hrvatski navijači u Rotterdamu Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL
Hrvatske navijačice u Rotterdamu Izvor: tportal.hr / Autor: Silvijo Škrlec
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal